Bøger / skønlitteratur / roman

Fjernstyring : krimithriller


Beskrivelse


København 2019. Den garvede politikommissær Leo Brix er blevet udpeget som ansvarlig for ikke at have stoppet et blodigt terrorangreb. Pludseligt dukker der materiale op der beviser hans uskyld og i stedet peger sporene mod et hemmeligt kartel der med blodige midler vil gøre alt for at undgå at blive afsløret.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. apr. 2016

af

af

Steffen Gordon Nielsen

d. 15. apr. 2016

Spændende og aktuel thriller, der foregår i et Danmark hvor frygten for terror lurer overalt. Kan læses af alle der sætter pris på en velskrevet omgang spænding, hvor der også er plads til eftertanke.

Makkerparret Iben Bertelsen og Jan Schwerdfeger har tidligere hver for sig udgivet henholdsvis faglitteratur og fantasybøger. I deres første bog sammen har de placeret handlingen i et København år 2019. To år før gennemførte en gruppe terrorrister et blodigt angreb på en dansk bank, og som følge heraf har politikerne strammet kontrollen. Den garvede politikommissær Leo Brix blev dengang udpeget som ansvarlig, men pludseligt dukker der materiale op der beviser hans uskyld og i stedet peger sporene mod et hemmeligt og meget magtfyldt kartel der med blodige midler vil gøre alt for at undgå at blive afsløret.

Forfatterne har begået en virkelig spændende og vedkommende historie. Sprogligt er den velskrevet med mange fine billeder, og tidsbilledet af et fremtidigt København præget af avancerede droner og kontrolposter, virker troværdigt og tankevækkende. Nogle af personerne kan virke lidt vel klichefyldte, med det opvejes af den neglebidende spænding. Nærværende udgivelse er første del af en planlagt trilogi, og hvis de lovende takter følges, ser man frem til at læse mere om den karismatiske Leo Brix.

Giver mindelser om Jakob Melanders og Jesper Steins bøger og placerer sig således blandt de bedre indenfor genren.


Himmelskibet

Nr. 54 (2018)

af

af

Jóannes á Stykki

Nr. 54 (2018)


Proxima

Nr. 102 (2017)

af

af

Thomas Winther

Nr. 102 (2017)