Bøger / faglitteratur

Fjernsyn for børn : vores fælles historie


Beskrivelse


Kronologisk fortælling om fjernsyn for børn og danske børneprogrammer gennem tiden.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. nov. 2013

af

af

Lars Ovesen

d. 20. nov. 2013

Er meget velegnet for låneren der ønsker at læse om børneprogrammer. Låneren der er ude i opgaveøjemed er også særdeles godt hjulpet på vej.

Bogen Fjernsyn for børn : vores fælles historie er blevet modtaget med stor glæde i min lille husstand, og dette er fuld ud rimeligt. Bogen er et sandt overflødighedshorn af beskrivelser af de mange danske børneprogrammer, der er blevet vist gennem tiderne. Alt, lige fra Ingrid og lillebror til DR Ultra er medtaget, og dele af bogen er en sand spadseretur ned ad "memory lane". Bogen er kronologisk opbygget og begynder sin fortælling med børneprogrammer i radioen for herefter at bevæge sig videre over stærke pigeroller, alle børns bamse til et helt kapitel helliget julekalenderne. Som læser af bogen fornemmes det, at forfatteren brænder for sagen, og man er godt underholdt i mange timer. Bogen inderholder en del citater, der blot er medvirkende til at gøre læsningen mere fornøjelig. Ud over bjerge af fakta indeholder bogen også en del billedmateriale.

For yderligere informationer om danskproduceret børnefjernsyn, se Fjernsyn for dig : 50 år med verdens værste seere fra 2006.

Som jeg før er inde på, så er bogen en tur ned ad "memory lane" og indeholder underholdning i timevis. Jeg kan kun give bogen mine bedste anbefalinger, og spår den nogle flotte udlån.