Bøger / skønlitteratur / roman

Fjolsernes konge


Beskrivelse


Om maleren, gøgleren, skuespilleren og kvindebedåreren Konrad Stork, der charmerer sig gennem tilværelsen med ordensmagten i hælene.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Per Månson

2007

Læsere af forfatterens to første bøger om familien Stork vil ikke blive skuffede, men bogen kan også læses selvstændigt. Målgruppen er læsere af historiske romaner, der ikke lader sig gå på af et bramfrit sprog.

Forfatteren har et omfangsrigt realistisk forfatterskab bag sig - ofte med udgangspunkt i den danske provins, hvor også Konrad Stork slår sine folder som handelsmand, skuespiller og kvindeforfører med et anstrengt forhold til ordensmagten. Enkelte kapitler går lidt længere tilbage i Stork-sagaen - til Konrads undfangelse og opvækst som plejebarn hos den afdøde fars familie. Det er en bredt tegnet historisk roman, skrevet i korte sætninger og lidt abrupte forløb i et ramsaltet frisprog.

Bogen ligger fint i forlængelse af de to øvrige, selvstændige, bind i Stork-sagaen, og passer ind i den nye bølge af danske historiske romaner, der ikke kun beskæftiger sig med overklassen.

En god og letlæst roman fra 1890'ernes danske provins med appel til læsere af især nyere historiske romaner.


Information

d. 1. aug. 2007

af

af

Peter Dürrfeld

d. 1. aug. 2007


Kristeligt dagblad

d. 19. dec. 2007

af

af

Doris Ottesen

d. 19. dec. 2007


Berlingske tidende

d. 18. aug. 2007

af

af

Else Cornelius

d. 18. aug. 2007


Jyllands-posten

d. 17. aug. 2007

af

af

Annelise Vestergaard

d. 17. aug. 2007