Bøger / skønlitteratur / roman

Fjord


Beskrivelse


I den norske by Flåm bosætter danske Terese sig i hytten på fjeldet. Her venter hun længselsfuldt på nattens besøg af kæresten Elias.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. maj 2016

af

af

Michael Linde Larsen

d. 12. maj 2016

Besat af kærlighed til Elias slår danske Terese sig ned i norske Flåm. Men i den dybe fjord og den afsidesliggende hytte på fjeldet gemmer sig hemmeligheder. Slægtshistorie tilsat mystik og kærlighed for læsere af nordiske romaner.

Terese er opslugt af kærlighed til norske Elias. Hun flytter ind i hytten på fjeldet, hvor hun længselsfuldt venter på hans natlige besøg. Men hvad er det for gamle kjoler som hænger i skabet, hvorfor er der så mange forsvundne personer i Elias familie og er der måske andre kvinder, som også har ventet på deres elskede i den afsidesliggende hytte. Langsomt opdager Terese tråde til fortiden i det lille norske samfund. Men er hun i stand til at bryde ud af kærligheden og finde sin egen vej. Naturen spiller en fremtrædende rolle i fortællingen og griber på afgørende vis ind i personernes liv. Det er Pia Stærmoses debutroman, som hun selv betegner som en moderne saga.

"Fjord" er en blanding mellem en slægtsroman, en thriller og en poetisk fortalt kærlighedshistorie. Blandingen af genrer vil sikkert irritere nogle læsere og lægger man en realistisk vinkel på historien, holder den ikke vand. Godtager man præmissen og det poetiske sprog, vil læsere med hang til nordiske romaner være underholdt.

I Fåresyge af Ina Merete Schmidt danner et mindre norsk samfund også rammen for en dansk kvindes kærlighedsliv, eller mangel på samme.