Bøger / faglitteratur / øvelser

Flad mave for altid : så enkelt er det!


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. jan. 2011

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 13. jan. 2011

Flad mave er et vældig populært emne, og Birgitte Nymanns bog henvender sig til alle, der ønsker en flad mave, og hvem gør ikke det? Bogen kan bruges af både mænd og kvinder.

Birgitte Nymann er en af de meget populære forfattere inden for kost, træning, sundhed og motivation. Hun har tidligere udgivet bøger om at få en flad mave ved træning, men her er temaet mere bredt, der skal mere til end træning. Ifølge hende er der 3 faktorer, der påvirker mavens størrelse: mængden af fedt/og eller væskeophobninger, fordøjelsens funktion og mave- og rygmusklernes evne til at arbejde. Birgitte Nymanns budskab er, at hvis man behandler maven på den måde, den er skabt til, så bliver maven automatisk flad. Man skal betragte kroppen som et hele, ikke som flere dele, der kan repareres hver for sig. Det handler i høj grad om livsstilsændringer. Bogen består af en lang række afsnit, hvor forfatteren fortæller om de faktorer, som giver en tykkere eller oppustet mave, og hun opfordrer læseren til at udvælge det emne, som man har lyst til at starte med, og så udbygge efterhånden. Bogen afsluttes med træningsøvelser og opskrifter, som er uden raffineret sukker, gluten og mælk.

Vi har meget om at få en flad mave, hvor løsningen er øvelser, men sidste år kom 2 bøger, som også lægger vægt på kosten Spis maven flad og Hold maven flad.

Forudinteressen har været stor, og der er for mig ingen tvivl om, at den henvender sig til rigtig mange. Den skal nok blive brugt - god titel og godt emne beskrevet på en sober måde.