Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Flagermus


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. juli 2010

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 19. juli 2010

I serien Små fakta kommer her en bog om flagermus. Bogen kan læses af dygtige læsere fra 8 år, men selve emnet gør bogen til en af de mere fagligt komplicerede og læseteknisk svære bøger i serien. Bogen kan læses som lystlæsning eller som en del af et fagligt læsekursus, hvortil der kan downloades opgaver på forlagets hjemmeside.

Bogen er opbygget over samme skabelon som seriens mere end 30 andre titler. Hvilket betyder, at bogen opfylder de tekniske krav til en begynderfagbog samt er bygget op over tosidede opslag, som i ord og især i billeder fører læseren ind i flagermusenes meget fascinerende univers. Flagermus er et kompliceret emne, som kræver en del forforståelse og derudover er det også et meget bredt emne med over 1000 meget forskellige arter. Hvilket er denne bogs store problem, for bogens mange fakta og introduktion af forskellige flagermuse-arter, gør læsning af bogen til et lidt rodet sammensurium, som ofte forvirrer mere end det forklarer.

Flagermus og deres unger, 2008 i serien Læs dansk fakta er en mere velstruktureret bog, som giver samme målgruppe et mere komplet indblik i flagermusenes verden.

Spændende, men lidt rodet og forvirrende udgivelse om flagermus for den rutinerede begynderlæser.