Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Flamenco


Beskrivelse


Den 13-årige Laila tager alene til Spanien for at finde en flamencogruppe, hvis musik har en helbredende virkning. Laila har et desperat håb om, at den helbredende kraft - Duenden - kan bringe hendes søster ud af sin coma-tilstand.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. okt. 2008

af

af

Vera Jensen

d. 6. okt. 2008

Bogen henvender sig til børn, der kan lide bøger, der er lidt anderledes end den gængse mainstream-børnelitteratur. Bogen bevæger sig i grænselandet mellem nøgtern realisme og eksotisk eventyr.

Camilla Hübbe er kendt som manuskriptforfatter til tv-serien Nynne og bidragsyder til ungdomsprogrammet Banjos likørstue. Hun har også skrevet børnebogen Cirkus Saragossa, 2007. Herværende bog er en sød og til tider rørende historie om kærlighed og stædighed. Sproget er godt, flydende og mundret. Den 13-årige Laila rejser alene til Spanien for at finde det gamle flamencoband kaldet Los Lupos. Denne gruppe skulle efter sigende med sin musik kunne frembringe en helbredende urkraft - Duenden. Lailas søster Dagmar ligger i coma efter en ulykke, og Laila er blevet overbevist om, at Los Lupos kan få søsteren til at vende tilbage til livet. På sin rejse møder hun mange mennesker, og især får mødet med den 15-årige Antonio betydning for hende. Forsiden er flot og stilfuld i glødende,spanske farver. Hvert kapitel indledes også med en nydelig vignet - altsammen tegnet af Maria Bramsen.

Læsere af denne bog vil også have fornøjelse af Camilla Hübbes første bog Cirkus Saragossa, 2007.

En udmærket bog om kærlighed, opofrelse og venskab.


Weekendavisen

d. 13. mar. 2009

af

af

Damian Arguimbau

d. 13. mar. 2009