Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Flammefuglen Epos


Beskrivelse


Fantasy. Kongeriget Avantia har været truet af seks magiske uhyrer. Den tapre dreng Tom drager nu afsted med sine venner for at møde det sidste uhyre - Flammefuglen Epos.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. sep. 2008

af

af

Vera Jensen

d. 3. sep. 2008

Bogen henvender sig til gode læsere fra ca. 9 år. Bogen formidler sig selv via sin dramatiske og farvestrålende forside.

Dette er femte bind i serien Monsterjagten. Det er en letlæselig fantasybog med et actionfyldt omend noget traditionelt indhold. Bogen har en læsevenlig typografi og nogle fine illustrationer, der på bedste vis uddyber teksten. Som fantasytraditionen foreskriver, er der foran i bogen et kort over kongeriget Avantia. Den dramatiske og drabelige forside i stærke farver viser helten Tom i kamp mod flammefuglen med et glødende flammehav som baggrund. Det er en actionfyldt historie, der med stigende spændingskurve fører frem mod den dramatiske afslutning og forløsning. Landet Avantia er beskyttet af seks monstre, der alle er forvandlet til onde skabninger. Tom har befriet fem af monstrene fra deres forbandelse, og nu er han på vej mod det sjette monster, Flammefuglen Epos. Det er en spændende og velskrevet letlæsningsbog, der vil blive godt modtaget af de yngste gode læsere og de lidt ældre, for hvem det er svært at læse de mere digre og bogstavstunge fantasyværker.

Denne bogs målgruppe vil også have fornøjelse af Emily Roddas fantasy-serier: Deltora, Deltora II, Deltora III og Rowan-serien. Maud Mangolds fantasyserie Det skjulte land vil også interessere denne aldersgruppe.

God, traditionel og letlæselig fantasy for de yngre læsere. Bogen har et indbydende layout med fine illustrationer.