Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Flasken peger på Sofie


Beskrivelse


Sofie og Ida inviterer til fredagshygge med nogle drenge. De leger "Flasken drejer". Den peger på Sofie, og hun føler sig presset til at gøre noget, hun ikke har lyst til.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. feb. 2009

af

af

Kirsten Thorning Thagaard

d. 16. feb. 2009

To nye bøger i serierne Sofiebøgerne og Ps. Bøgerne, som henvender sig til 9-12-årige piger (3.-5. klasse), kan bruges til fritidslæsning og læsetræning.

Som de andre bøger i serien tager disse også aktuelle emner for aldersgruppen op, nemlig happy slapping og gruppepres. I Happy slapping opdager Sofie og hendes veninde Ida, at de kender både voldsmænd og offer i en voldsvideo, de tilfældigvis finder på nettet. For at standse volden viser de videoen til deres lærer. Også i Flasken peger på Sofie kommer Sofie i et dilemma. Hun og veninden har inviteret til fredagshygge med drenge. De leger "Flasken drejer", og da den vender mod Sofie, må hun gøre op med sig selv, om hun vil underkaste sig gruppepresset. Sproget flyder let med korte sætninger. De charmerende velkendte akvareller passer godt til handlingen og nuancerer personerne. Både for- og bagsider er gode appetitvækkere. Temaerne kan lægge op til diskussion (i skolen).

Bøgerne ligner i sværhedsgrad og layout de øvrige bøger i serien.

De to nye indbydende bøger for piger på mellemtrinnet vil helt sikkert blive lige så populære som de øvrige bøger i serien, der tager relevante emner op for målgruppen.