Bøger / skønlitteratur / roman

Flaskepost fra P : krimithriller


Beskrivelse


En femten år gammel flaskepost med et fortvivlet råb om hjælp lander hos Afdeling Q, og snart er Carl Mørck dybt begravet i en syg sag om en psykopatisk morder, religiøs fanatisme og værgeløse børn.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. sep. 2009

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 18. sep. 2009

Nye læsere kan godt springe ind i krimiserien om Afdeling Q her i 3. del, mens 1. og 2. del bedst læses i rækkefølge. Med den store popularitet, de foregående bind har haft, er der garanti for efterspørgsel.

3. del af krimiserien om Carl Mørck og hans kolleger fra Afdeling Q er en anelse for lang og har enkelte løse ender, men er et herligt gensyn med brumbassen Carl, hans assistent Assad og sekretæren Rose, der denne gang har sin tvillingsøster som stedfortræder. Privatliv/samspil mellem personerne ridses op og berøres kort, men krimiplottet og spændingsopbygningen er det bærende. Vi har denne gang at gøre med en psykopatisk, bitter morder med baggrund i en religiøs sekt. Han kidnapper børn for penge og kun få overlever. Der er også denne gang godt med grumme iscenesættelser, skummelt dobbeltspil og forfærdende usympatiske forbrydere, tilsat en befriende humor.

Serien om Afdeling Q begyndte med Kvinden i buret og har fra start opnået stor popularitet. Den markerer sig på grumt udspekulerede forbrydelser, et umage makkerpar som opdagere og dertil en god sjat humor, som man normalt ikke møder i krimier.

Et spændende gensyn med makkerne fra Afdeling Q, Carl Mørck og Assad. I seriens 3. del finder de frem til manden bag en stribe bortførelser af børn, og de afskyelige forbrydelser har baggrund i et strengt religiøst miljø. Bogen er lidt for lang og har et par løse ender, men er fuldfed underholdning, kan nydes uafhængigt af forgængerne og har et herligt strejf af humor.


litteratursiden.dk

d. 19. okt. 2009

af

af

Lida Wengel

d. 19. okt. 2009

Fascinerende fortælling om forsvundne børn, religiøse sekter og en kold, psykopatisk kidnapper. Bogen er 3. selvstændige bind om Afdeling Q. Vi følger igen Carl Mørck, Assad og Rosa, fra kælderen unde...


Politiken

d. 6. okt. 2009

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 6. okt. 2009


Berlingske tidende

d. 20. nov. 2009

af

af

Mette Strømfeldt

d. 20. nov. 2009


Jyllands-posten

d. 1. okt. 2009

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 1. okt. 2009


Weekendavisen

d. 10. dec. 2010

af

af

Bo Bjørnvig

d. 10. dec. 2010