Bøger / skønlitteratur til børn / noveller

Flere fortællinger om bærfolket


Beskrivelse


Korte historier. I disse nye fortællinger om Bærfolket møder vi igen pigen Dug, der kommer ud for både sjove og spændende oplevelser med pindsvin, solsorte og snoge - for slet ikke at glemme den uhyggelige Skimmelheksen, der spreder sygdomme og ødelæggelser omkring sig.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. sep. 2013

af

af

Vera Hollerup

d. 16. sep. 2013

Denne bog henvender sig til børn, der holder af små, sjove og underfundige historier. Bogen er fortrinsvis en oplæsningsbog. Fin forside af pigen Dug, der rider på sit tamme pindsvin under de røde kirsebær.

Kaaberbøl kendes især fra serierne Skammerens datter og Vildheks, hvor målgruppen er lidt ældre, end det er tilfældet med herværende bog. Hendes samarbejde med en dansk marmeladefabrik må siges at være usædvanligt - men også usædvanligt vellykket. Her er to lange og to korte fortællinger. Så kan forældrene se, hvad der er tid til, når der skal læses godnathistorie. I fire fortællinger beretter pigen Dug fra Jordbærfolket om sine oplevelser i Ranunkelby og omegn. Her er næsten lutter idyl, men af og til brydes freden af aggressive snoge og pågående solsorte - og så er der fjenden over alle - den farlige Skimmelheks, der udbreder den frygtede skimmelsyge. Den kvikke og spændende handling er skrevet i et levende og flydende sprog. Anders Walters illustrationer er fremragende og supplerer fint teksten, og der er heldigvis mange af dem.

Hvis man er fascineret af små væsener, vil man også synes om Terry Pratchetts serie Gnomernes flugt, der er en selvlæsningsbog for lidt ældre børn. Endelig er der den gamle klassiker Lånerne af Mary Norton - om det lille folk, der bor under gulvet i menneskenes huse.

Det er en fremragende oplæsningsbog, der mest skildrer glæde og idyl, men her er også uhyggelige situationer, der nok skal få det til at gibbe i tilhørerne.