Bøger / faglitteratur til børn / mønstre

Flere perledyr


Beskrivelse


Gennemgang af teknikker til fremstilling af dyr af perler, bl.a. hare, svane, egern, pingvin, kamel og kakadue. Med materialebeskrivelse, diagrammer og farveoversigter til modellerne.
Side 14-15: Svaner (Svanefamilie); side 16-17: Ræve (af perler og tråd); side 16-17: Harer (af perler og tråd); side 18-19: Heste (Ponyer); side 20-21: Egern (af perler og tråd); side 20-21: Katte (af perler og tråd); side 24-31: Fugle (af perler og tråd); side 36-37: Julepynt (Rensdyr); side 38-39: Pingviner (af perler og tråd); side 40-41: Pindsvin (af perler og tråd); side 42-43: Kameler (af perler og tråd); side 48-49: Elefanter (af perler og tråd); side 52-53: Fisk (af perler og tråd); side 54-55: Sommerfugle (af perler og tråd); side 54-55: Haner (af perler og tråd).

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. mar. 2005

af

af

Ulla Møller

d. 18. mar. 2005

Ligesom Ingrid Moras tidligere udgivelser om perlearbejde Perledyr, 2001 og Nye perledyr, 2002 er der tale om en flot, farvestrålende og inspirerende hobbybog for fingernemme piger fra 12 år og voksne. Bogen er opbygget som de foregående. På højresiderne ses farvefotografier af forskellige dyr fortrinsvis udført i grønlænderperler på tynd metaltråd, på venstresiderne finder man en kort vejledning til fremstillingen samt en materialeliste. Bag i bogen er der mønstre til samtlige figurer. Arbejdet med de små grønlænderperler kræver en del fingersnilde og tålmodighed, men er man i besiddelse af de egenskaber er belønningen et fint lille håndarbejde med mange anvendelsesmuligheder. En god gaveide er det fx at forsyne de flade figurer med en magnet og bruge dem som køleskabsmagneter. Udvalget af dyr, fugle og insekter er varieret, og de er alle meget udtryksfulde både i kraft af farvevalg og bevægelighed. Der er kluntede fugleunger og statelige kongepingviner, en krokodille med æg og unge, eksotiske fugle og den dejligste røde kat. Enkelte modeller, en pony og en kamel, er også udført i små træperler, hvilket giver dem et helt andet udtryk og en anden fylde.Informationer og udgaver