Bøger / faglitteratur / idebøger

Fletværk


Beskrivelse


Opskrifter til klassisk flettede julehjerter og kræmmerhuse men også med inspiration til andre ting. Fx kugler, klokker, æsker og raketter. Med instruktion til materialer, teknikker og værktøj.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. dec. 2013

af

af

Rikke Bruun

d. 5. dec. 2013

Hen under jul bliver rigtig mange inspireret til at flette julehjerter, og denne bog er til dem, der også gerne vil flette resten af året. De forskellige modeller har forskellige sværhedsgrader, og selvom nogle få af dem er forholdsvis nemme at gå til, er de fleste lidt komplicerede, og nogle af dem er endog meget svære og tidskrævende.

De to forfattere, som er mor og datter og henholdsvis kemiingeniør og arkitekt, startede i 2010 en blog om fletning (papermatrix.wordpress.com), hvor de har samlet inspiration og udviklet modeller. En del af modellerne kan også findes i nærværende bog, men der er også helt nye modeller med i bogen. Selvom der også er flettede julehjerter og kræmmerhuse, er bogen ikke specielt en julebog. Varierer man farverne kan de sagtens bruges året rundt, og mange af modellerne, som luftballonen, kronen, raketten og æskerne kan bruges året rundt. Skabelonerne til 3D-modellerne er udviklet på computer, hvilket stiller visse krav til præcision. Der gives en god introduktion til materialer, teknikker og værktøj, og så er det ellers bare at finde tålmodigheden frem.

De fleste bøger om papirflet er rettet mod julen, men der findes bøger, som udfordrer det klassiske flettede julehjerte fx Lars Holmsteds 3 bøger om julefugleflet, 1999, 2010 og 2011 og Sonja Bech Madsens Flet med papir, 2000.

Utrolig flot, inspirerende og udfordrende bog om papirflet til hele året, som efterlader denne lektør med en klar intention om at blive bedre til at flette.