Bøger / skønlitteratur til børn

Flodhesten som længtes


Beskrivelse


Billedbog. Freddy har en ven i zoologisk have, Flodhest, som længes hjem. Freddy pakker cykel og cykelanhænger og de cykler til Afrika. Der får Flodhest det godt, og Freddy bliver også gode venner med de mange vilde dyr, men snart får han hjemve.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. sep. 2011

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 16. sep. 2011

Billedbog om hjemve, længsel og fantasivenner for børn fra 3 år, kan anvendes i hjemmet og i daginstitutionen.

Bogen er oprindelig udgivet på tysk. Det er historien om drengen Freddy, der har en fantasiven i zoologisk have, Flodhest, som længes hjem. Freddy pakker cykel og cykelanhænger. De tager af sted mod Afrika. Da de kommer frem får Flodhest det rigtig godt, og Freddy bliver også gode venner med de mange vilde dyr, men snart får han også hjemve. Det er en lettilgængelig historie med nogle meget fortællende billeder, historien kan næsten billedlæses i billederne. Billederne bærer på en vis humor, tegnet med ret klare farver, de fleste lagt på heldækkende, men der er vist også lidt akvarel. Teksten er medkommenterende, og billeder og tekst fungerer godt sammen. Rigtig dejlig forside, og rimelig præcis bagsidetekst dækker for indholdet.

Historien minder mig lidt om Jan Lööfs bøger om Pelle, i tilgang til historien og fortællestruktur, men billederne er fx noget anderledes i karakter og udtryk. Vi har mange bøger om fantasivenner, hvor denne er i den bedre ende, og den kan supplere vore samlinger.

En anvendelig og lettilgængelig bog om emnet fantasivenner og hjemve, den kan nærmest billedlæses.