Bøger / faglitteratur

Fløjtemanden


Beskrivelse


Historien om den såkaldte "Fløjtemand", Naum Conevski, der natten mellem 19. og 20. maj 1984 myrdede to unge mænd på Amager Strand.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. okt. 2016

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 19. okt. 2016

Den såkaldte "Fløjtemand", der myrdede to unge mænd på Amager i 1984, er omdrejningspunkt i denne dokumentar om en af danmarkshistoriens mest spektakulære mordsager. For dig som gerne læser om forbrydelser fra det virkelige liv.

Det er natten mellem 19. og 20. maj 1984. På Amager Strand camperer tre unge mænd. Det er to 16-årige, Brian John Petersen, Dennis Ruben Andersen og den 20-årige Enrico Per Nielsen. Samtidig strejfer den tidligere voldtægtsigtede Naum Conevski rundt i området. Mens han fløjter en lille melodi skyder han 2 af de 3. Dennis Ruben Andersen flygter og melder forbrydelsen til politiet. Bogen fortæller om politiets efterforskning af sagen og det videre forløb frem til i dag, hvor Conevskis advokat har stillet krav om løsladelse. Her er overskrifter som "Tilfældighedernes spil", "Conevski i søgerlyset for dobbeltdrabet", "Fælden klapper", "Et omfattende synderegister". Der er kapitler om retssagen, om dommen og kravet om løsladelse. I epilogen fortæller forfatteren, hvordan den grusomme forbrydelse stadig påvirker lokale og lokalområdet.

Velskrevet journalistisk kriminalreportage om en modbydelig mordsag som stadig indimellem omtales i medierne.

Samme mordsag er fx også omtalt i StatsadvokatenDrabscheferne - de største sager. En anden bog med barske mordsager er Drabscheferne - de største sagerSamme mordsag er fx også omtalt i Statsadvokaten. En anden bog med barske mordsager er .