Bøger / skønlitteratur / roman

Flokdyr


Beskrivelse


Kontorfællesskabet danner rammen om en række hårdtarbejdende, karrieremindede 30'årige københavneres liv med op- og nedture. Romanen skildrer det moderne menneskes udfordringer i arbejds- og privatlivet.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. feb. 2016

af

af

Iben Jakobsen

d. 24. feb. 2016

2 bøger hvor man følger 5 ligesindede selvstændige voksne i deres kontorfællesskab. Deres liv snor sig uomtvisteligt om hinanden og arter sig slet ikke som de havde forventet. Primært for kvinder.

I "Flokdyr" følger vi hovedpersonerne, der deler et kontorfællesskab i indre København. De er alle selvstændige inden for forskellige brancher og et sted i 30'erne. Flyvske Simone har et matchmaking firma, Jens er IT mand, kyniske Victoria er journalist, Ella er oversætter og arbejdsnarkomanen Jonathan er grafiker. De står sammen om deres arbejde og tyer mere og mere til hinanden, da livet presser sig på og spænder ben. "Ideen om os" fortsætter få timer efter første bog slutter og tager en lidt anden vinkel, hvor adskillige nu er gravide. Fællesskabet og relationerne er under pres på ny, og der må kæmpes mod traditionelle mønstre og forventninger. Vi følger i hver bog hovedpersonerne tæt gennem et år.

Bøgerne kan læses selvstændigt, men giver mest fornøjelse som en samlet pakke. De beskriver det svære i at give slip på sig selv og holde fast i hinanden. De er velskrevede og meget fængende, og man holder meget af de forskellige personer. Absolut anbefalelsesværdige.

"Flokdyr" udkom første gang i 2011 og eneste ændring er det nye smukke cover. "Ideen om os" er ikke tidligere udgivet. Bøgerne kan sammenlignes med titler af fx Liane Moriarty og Dorte Nors Spejl, skulder, blink.


Bibliotekernes vurdering

d. 14. okt. 2011

af

af

Sanne Caft

d. 14. okt. 2011

Dansk roman om parforhold, singleliv, karriereræs og identitetskriser til især kvindelige læsere i 20'erne, 30'erne og 40'erne. Underholdning af den slags, der både rummer humoristisk overflade, lidt dybere problematikker og en sviende snert til det perfekte nutidige storbyliv.

"Et storbyeventyr" kalder Dorte Holm sin roman om Kontorfællesskabet (ja, det skal skrives med versal), hvor en række personer deler kaffemaskine og lange arbejdsdage, mens de selvstændigt arbejder med trendy karrierer som grafiker, PR-journalist, matchmaker m.m. Et sted konstateres det, at "Kontoret er et dejligt sted...men der kan være tomt alle steder, hvis man ikke lukker andre ind." Og under overfladen er ensomheden og problemerne. Ankomsten af Ella, der er i starten af 30'erne ændrer på relationer og prioriteringer for de forskellige, og efter endt læsning er personerne blevet lidt klogere, og et par af dem endog også lidt lykkeligere.

Dorte Holm har tidligere fået udgivet I spænd og I tvivl (udgivet samlet under titlen Singleslinger), der har samme emnekreds og tag på personer og sprog. Flokdyr tager mildt sarkastisk fat på tidens fokus på bl.a. datingbureauer og strømlinede løsninger på alle problemer. En forfattere som Lone Aburas skriver om samme emne.

Roman om livet i 30'erne i København, hvor karrieren skal plejes, sjælevennen findes, børnene opdrages og livet falde på plads. 3. roman fra forfatteren med (storby)livsfokus. Fin forside a la papirklip, der formidler romanen godt.


litteratursiden.dk

d. 7. nov. 2011

af

af

Merete Trap

d. 7. nov. 2011

Fem forskellige mennesker, fem forskellige liv, fem forskellige kriser, fem forskellige reaktioner = én flok og ét venskab. Fem unge, selvstændige personer, grafikeren Jonathan, computernørden Jens, m...


Politiken

d. 24. jan. 2012

af

af

Sophie Engberg Sonne

d. 24. jan. 2012