Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Flokdyr


Beskrivelse


Letlæst ungdomsbog om Emil, der gerne vil gøre noget for klimaet. Men hvad gør man, når man bor i Skive, og alt det spændende sker i København? Til unge fra 13 år.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. okt. 2021

af

af

Henriette Camilla Jensen

d. 8. okt. 2021

Letlæst ungdomsbog om Emil, der gerne vil gøre noget for klimaet. Men hvad gør man, når man bor i Skive, og alt det spændende sker i København? Til unge fra 13 år.

Emil bor i Skive, går i 1.G og interesserer sig for klimaet. Han prøver ofte at fortælle skolekammeraterne at de er nødt til at gøre noget. De vil dog hellere feste og drikke øl. Han tager til demonstration i København, og møder miljøaktivisten Lea. Hun tager ham med til et møde i XR (Extinction Rebellion), og Emil bliver uddannet til ikke-voldelig, kreativ civil ulydighed. Snart er Emil involveret i miljøaktivisme, men hvor langt er han villig til at gå og hvordan passer han sammen med den vilde Lea? Bogen har lixtal 14 og er en del af serien "Mellem rum", som er lette kortromaner til udskolingen. Forfatteren har også skrevet FestivalLikehunter og LikehunterEmil bor i Skive, går i 1.G og interesserer sig for klimaet. Han prøver ofte at fortælle skolekammeraterne at de er nødt til at gøre noget. De vil dog hellere feste og drikke øl. Han tager til demonstration i København, og møder miljøaktivisten Lea. Hun tager ham med til et møde i XR (Extinction Rebellion), og Emil bliver uddannet til ikke-voldelig, kreativ civil ulydighed. Snart er Emil involveret i miljøaktivisme, men hvor langt er han villig til at gå og hvordan passer han sammen med den vilde Lea? Bogen har lixtal 14 og er en del af serien "Mellem rum", som er lette kortromaner til udskolingen. Forfatteren har også skrevet Festival og .

Et brandvarmt emne i en letlæst bog. Intens handling med både klimakamp og en ung mands følelser for det nye og spændende.

I serien "Klimakrigerne", hvor 1. del er Økodeller og svinestregerMauna Loa grafen, og i ungdomsbogen Mauna Loa grafen kæmpes også for klimaetI serien "Klimakrigerne", hvor 1. del er Økodeller og svinestreger, og i ungdomsbogen kæmpes også for klimaet.


Børn & bøger

Årg. 74, nr. 8 (2021)

af

af

Charlotte Flaskager

Årg. 74, nr. 8 (2021)