Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Flot mål, Kosse!


Beskrivelse


Kosse og Emma spiller nu i en rigtig klub med holdtrøjer og det hele og nu skal de spille cup og Kosse er sejrssikker, men kan de vinde?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. juni 2019

af

af

Susanne Dahl Jensen

d. 12. juni 2019

Her kommer 2. og 3. del i fodboldserien om pigen Kosse, der kun kan tænke på fodbold og altid helst vil vinde. En fin letlæst serie om fodbold og venskab til især de fodboldinteresserede piger fra ca. 8 år, der er godt i gang med læsningen.

I de to nye titler i serien kommer Kosse på prøve, da den nye dreng i parallelklassen viser sig at være lige så vild med fodbold som Kosse. For den der kommer først ud på banerne i frikvartererne må vælge bane, men det hjælper jo ikke at komme først, når ham den nye har bolden. Men måske kan de alligevel finde ud af det. I den anden nye bog kommer Kosse og hendes veninde Emma endelig på et rigtigt fodboldhold med trøjer og det hele og nu skal de til stævne og Kosse er sikker på, at de kan vinde. Men det er nu ikke så let som forventet. Serien er inspireret af den svenske landsholdsstjerne og professionelle fodboldspiller Kosovare Asllani og hendes første fodboldår. Bagerst i bogen kan man læse om virkelighedens "Kosse".

Der er ikke mange letlæste serier om fodbold, der appellerer især til piger, men denne er et godt bud, idet den både omhandler pigernes liv på og uden for banen og kommer omkring venskab, skole og familie. Bøgerne har en tydelig og overskuelig skrift krydret med en del s/h illustrationer.

Serien kan minde om "IF Ekby", der også har en kendt fodboldspiller, som inspirator og er let tilgængelig og for samme alder. Ellers findes også serierne "FC Askerød" og "Knoglerød IF".