Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Fluen Ole har ingen venner


Beskrivelse


Fluen Ole savner en rigtig ven. I køkkenet er der kun dumme bananfluer. Ved skraldet og en stor høm-høm slås fluerne med hinanden, så Ole tænker, at han aldrig får en ven. Men man skal aldrig give op.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. nov. 2015

af

af

Ingelise Blom Hansen

d. 20. nov. 2015

Fem bøger om Fluen Ole. Hver bog er en afsluttet historie om Fluen Ole, der bor i sit køkken. Han er ensom, men bliver alligevel forelsket, kommer en tur i himlen og får sig en ven. Fra 7-8 år.

I de fem bøger følger vi Fluen Oles liv og oplevelser. I en bog går han rundt i en stor flødeskumslagkage, men bliver smækket af en fluesmækker, så han lander i himlen. En anden bog handler om, at han bliver forelsket i en myg, som giver ham et usædvanligt kys. I en historie lugter han noget godt, med det er ikke, hvad vi først tror. Fluen Ole har, i en fjerde bog, hørt, at det er godt på landet, så derfor prøver han at flytte, men bliver skuffet. I den femte bog erfarer Ole, at en ven ikke behøver ligne en selv. Alle bøger har farvetegnede illustrationer. Teksten er skrevet med store bogstaver. Bøgerne kan læses hver for sig.

Alle fortællingerne er morsomme. Illustrationerne er sjove og i tegenseriestil. De store bogstaver kan være problematiske for begynderlæseren, der er kendt med og vant til de almindelige små bogstaver.

Andre sjove bøger til den første læsning kunne være Kalles mor som katVillads fra Valby vasker en baby og serien om Villads fra Valby fx Villads fra Valby vasker en babyAndre sjove bøger til den første læsning kunne være Kalles mor som kat og serien om Villads fra Valby fx .