Bøger / skønlitteratur / roman

Fluer og støv : glimt fra en rejse i Marokko


Beskrivelse


Stemninger og indtryk fra en kortvarig rejse til Marokko, som en ung 25-årig mand foretager sammen med en pige. Det er et kulturchok for dem at opleve den fremmede livsstil.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. maj 2012

af

af

Conni Boll Christensen

d. 30. maj 2012

2. udgave af Klaus Lynggaards kærligheds- og rejsenovelle fra Marokko. Udkom første gang i 1986. Til læsere af rejsebøger og korte fortællinger.

I en blanding af Bente Hjortnæs' stregtegninger og Klaus Lynggaards prosa og lyrik beskrives et ungt pars rejse rundt i Marokko bl.a. til byerne Rabat, Casablanca og Marrakesh. Han er åben og nysgerrig på alt omkring dem, mens pigen, som hun kaldes, i løbet af ugen bliver mere og mere irriteret bl.a. på støvet og fluerne. Erik Skyum-Nielsen skriver i sin anmeldelse fra 1986, at historien kan læses som en fortsættelse af af Lynggaards gennembrudsroman Martin og Victoria fra 1985 om hard-rockeren Martin og burgøjserprinsessen Victoria. I et malende og impressionistisk sprog beskrives mødet med den fremmede kultur og det, der synes som afslutningen på en smuk kærlighedshistorie.

Første udgaven har en af Bente Hjortnæs' tegninger på forsiden, hvor den nye udgave har et brunligt foto af et ørkenlandskab. 2.udgavens indhold er uændret omend enkelte tegningers placering og størrelse er anderledes.

Ny udgave af Klaus Lynggaards impressionistiske rejsenovelle fra 1986 om et ungt pars ugelange rundrejse i Marokko. Førsteudgaven stadig anvendelig mens anskaffelse af andenudgaven må bero på antallet af fjernlån af førsteudgaven.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Birgitte Bornæs

d. 18. dec. 2018

Første udgivelse fra nystartet forlag. Klaus Lynggaard har tidligere bl.a. skrevet to digtsamlinger og blev kendt af en bred læserskare med romanen Martin og Victoria i 1985 (hvortil enfortsættelse annonceres i år). Denne lille bog indeholder en skitseagtig og summarisk erindringsnovelle fra en rejse på egen hånd i Marokko, med et stærkt personligt kunstnerisk præg over deoplevelser af gæstfrihed, larm, lugt og fremmedartethed, der er trukket frem, oplevet i løbet af et par dage sammen med en veninde i et forhold, der er inde i en kritisk fase, og hvor pigenreagerer på mandens begejstring for alt det fremmede og spændende ved at blive stadig mere sur og snerpet. To modpoler på opdagelse. Bogen gengiver en smittende begejstring for det fremmedartedefolkeliv og indtryk fra besøg hos venners families venners hjem. I teksten er indsat nogle stemningsgivende digte. Bogen er illustreret med skitser, som støtter og uddyber de stærke sanseoplevelseri teksten glimrende. En velskrevet ogindtagende bagatel med mere indhold, end man skulle tro efter størrelsen, fuld af charmerende begejstring og uskyldig videbegærlighed. Også bogteknisk en finlille udgivelse.


Weekendavisen

d. 5. sep. 1986

af

af

Ove Ancker

d. 5. sep. 1986


Berlingske tidende

d. 3. juli 1986

af

af

than.

d. 3. juli 1986


Politiken

d. 5. juli 1986

af

af

Bent Mohn

d. 5. juli 1986


Kristeligt dagblad

d. 9. aug. 1986

af

af

Henrik Wivel

d. 9. aug. 1986


Information

d. 1. aug. 1986

af

af

Erik Skyum-Nielsen

d. 1. aug. 1986