Bøger / skønlitteratur / roman

Fluernes hvisken


Beskrivelse


Krimi. I sommeren 1999 sker en række besynderlige og uforklarlige mord i København. Under efterforskningen fornemmer politiet en voksende ondskab omkring sig, som tilsyneladende hører sammen med hedebølgens voldsomme flueplage.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. aug. 1999

af

af

Gert Fabrin

d. 19. aug. 1999

Steen Langstrup beviser endnu en gang, at han er Danmarks bedste bud på en gyserforfatter af internationalt format. Bogen starter som en kriminalroman, men ender som en ægte gyser. I juli 1999 sker der en række besynderlige og uforklarlige mord i København. Mordene er præget af voldsomhed, og politiet fornemmer under efterforskningen en voksende ondskab omkring sig. København plages under en voldsom hedebølge i stadig stigende grad af fluer, og efterhånden samler trådene sig om en overnaturlig forklaring i henhold til Nostradamus' forudsigelser, idet Beelzebub, Fluernes Herre, står bag. Bogen har tråde tilbage til forfatterens bøger Kat (2. udg. 1997) og Pyromania (2. udg. 1996) og danner sammen med disse en trilogi om ondskab. I lighed med tidligere skriver Steen Langstrup let, flydende og inciterende, hvor korte kapitler er med til at skabe spændingen og uhyggen. Hovedpersonerne, en ung kvindelig og en ældre mandlig politibetjent i Drabsafdelingen, er som sædvanligt ligesom bipersonerne troværdige. Forsiden vil få de mange potentielle læsere til at gribe bogen, og skulle der stadig være gyserlæsere, som ikke kender forfatterskabet, kan de starte her, selvom kendskab til de to nævnte bøger vil sætte forfatterskabet ind i et større perspektiv.


litteratursiden.dk

d. 24. jan. 2009

af

af

Jette Holst

d. 24. jan. 2009

Det er den sidste sommer i årtusindet, og varmen hviler over København som en tung dyne. En ung kvinde findes dræbt - brændt ihjel - og Henriette Nielsen sættes på sagen sammen med den ældre kollega E...


Jyllands-posten

d. 29. sep. 1999

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 29. sep. 1999


Berlingske tidende

d. 26. aug. 1999

af

af

Jakob Levinsen

d. 26. aug. 1999


BUM

Årg. 17, nr. 3/4 (1999)

af

af

Christian Arenbrandt

Årg. 17, nr. 3/4 (1999)