Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Flugten fra Sankt Morbus


Beskrivelse


Magnus har problemer med de nye prøver på Superhelteskolen. Hvordan gennemfører man en minebane, når man sidder i kørestol? Søsteren Lili, der nu går på Superskurkeskolen, finder ud af, at faderen er dødeligt syg men kan helbredes, hvis han kommer ud af fængslet. Hvordan får hun ham ud?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. okt. 2016

af

af

Vera Hollerup

d. 31. okt. 2016

En super-spændende bog om det unge søskendepar Magnus og Lili Løvenskjold og deres genvordigheder på henholdsvis Superhelteskolen og Superskurkeskolen. Spændende og sjov læsning for 10-14-årige.

Magnus Løvenskjold er endelig blevet overført fra Superskurkeskolen til Superhelteskolen, hvor han virkeligt føler, han hører hjemme. Han klarer sig fint, selvom der stilles mange krav. Men nu introducerer general Gorm en ny prøve. Eleverne skal gennemføre den vanskelige og farlige minebane - ellers bliver de bortvist fra skolen. Men Magnus har et problem: Han sidder i kørestol. Lili har også et problem. Hun er netop blevet overført til Superskurkeskolen og har fået nye venner. Hun erfarer, at hendes fængslede skurkefar er meget syg af kræft, og fængslets behandling er ikke tilstrækkelig til at redde ham. Men han får ikke lov til at komme ud af fængslet og modtage strålebehandling. Hvordan skal hun redde ham?.

En spændende og underholdende bog, der er skrevet i et hæsblæsende og actionfyldt tempo med mange fantasifulde begivenheder. Bogen er både sjov, alvorlig og tankevækkende. Søskendeparret er fint skildret som reflekterende og følende væsener, og i det hele taget er persongalleriet mangfoldigt og spændende. Sproget er godt, alsidigt og flydende. Beskrivelsen af livet på de to skoler er fantasifuld og levende.

Læserne af serien vil sikkert også synes om serien "Antboy" af Kenneth Bøgh Andersen.