Bøger / skønlitteratur til børn / gå på opdagelse

Flunkerne er over os


Beskrivelse


Billedbog med myldrebilleder med indbyggede iagttagelsesopgaver på bogens 12 opslag, hvor de små flunker laver rod og gale streger.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. okt. 1998

af

af

Walther Knudsen

d. 13. okt. 1998

At anmelde Flunkerne er som at reklamere for Kohberg boller: Hvad skal man sige? Konceptet er kendt - 12 opslag med myldrebilleder med indbyggede opgaver, lige fra de klassiske eventyr til parodier på tidens musik, bl.a. Michael Jackson som flunk! Billederne er fulde af groteske detaljer akkurat som Holger-bøgerne, men den runde godmodighed, der præger Holgers omgivelser, er ikke at finde, hvor Flunkerne kommer frem. De kære små har ikke djævleører uden grund. Kaos og panik hersker, hvor de viser sig. Der er fut og fart og et strejf af sadisme og skadefryd over dem. Det er en billedbog for de ældste billedbogslæsere, faktisk for børn op til 10 år. Teksten er ikke så væsentlig, men det er hårde sproglige nysere, der uddeles her også. Lange ord er talrige, prisen tages dog nok af ordet onomatopoetikon, som det allersværeste.


Bibliotekernes vurdering

d. 13. okt. 1998

af

af

Ole Frøslev Christensen (skole)

d. 13. okt. 1998

5. bind i Flunkeserien med 12 nye Flunkeopslag i den velkendte morsomme myldrestil. Vi kommer bl.a. i operaen, til cykelløb, i cirkus og til et herligt eventyrland. Lidt anderledes er et opslag med 18 olympiske flunkespøgefuldheder (=grovheder) i små detailtegninger samt et opslag med flunkernes yndlingsmusik med en række karikerede plade- og kassettebåndsomslag. Der er som sædvanligt små opgaver, som næppe interesserer mange af børnene. Der er nemlig, som i de forgående bind, tale om ren kiggeguf og frikvartersunderholdning for de yngste elever og et godt stykke op på mellemtrinnet.