Bøger / skønlitteratur til børn / gå på opdagelse

Flunkerne i 100 år


Beskrivelse


Billedbog hvor det gælder om at finde flunkerne i myldrebillederne. De frække, djævelagtige flunker har levet i 100 år. De har gjort forsøg på at bremse fremskridtet og ændre de store begivenheder. På myldrebillederne kan man se hvordan, men flunkerne er svære at finde.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. apr. 2000

af

af

Birger Hoff (skole)

d. 12. apr. 2000

Så er det 6. gang Flunkerne skal findes på store mylderbilleder på 12 forskellige opslag med forskellige temaer. Denne gang er der taget udgangspunkt i århundredeskiftet, deraf titlen Flunkerne i 100 år, med emner udvalgt fra sidste århundredes udvikling, eksempelvis flyvningens historie, rumfartens historie, bilens historie og det vel nok mest nærliggende, tegneseriens historie, med alle tænkelige stjerner fra tegneseriens univers. Ud over at løse de stillede opgaver med at finde et vist antal forskellige flunker indbyder de store tegninger naturligvis også til bare at gå på opdagelse i, og der kan da også opdages mange pudsigheder. Genren kendes fra Find Holger-bøgerne, og som disse appellerer flunkerne også til ren underholdning på flere alderstrin.


Bibliotekernes vurdering

d. 12. apr. 2000

af

af

Else Lerche

d. 12. apr. 2000

I 1998 kom Flunkerne er over os. Det er de stadig i denne sjette billedbog som rummer et tilbageblik på, hvad de frække og djævelske flunker har gjort for at ændre verdens gang de sidste 100 år. Som sædvanlig gælder det om at finde bestemte flunker eller flunker i særlige situationer, men ofte glemmer man at lede fordi man fortaber sig i myldrebilledernes morsomme eller specielle situationer og pudsigheder. Fx er der i opslaget med berømte skuespillere personer som Tarzan, Woody Allan, Gøg og Gokke og Frankenstein. Eller opslaget fra storbyen med mega trafikkaos. De 12 opslag er malet i samme stil og i samme klare farver som de andre bøger om flunkerne. Eksempler på opslag er: Titanic, olympiade, fritid, musikfestival og biludstilling. Flunkerne er stadig spidsørede, djævleagtige rumvæsener der optræder med den afdæmpethed som de har gjort i de seneste bøger. Der er ingen sammenhængende handling. Teksten giver en ultrakort historisk introduktion til opslagets emne i et ret svært sprog. Men det er pga. myldrebillederne at børn fra 5 år og til mindst 10 år vil tilbringe mange morsomme timer i selskab med flunkerne.