Bøger / skønlitteratur til børn / gå på opdagelse

Flunkerne - jagten på Atlantis


Beskrivelse


Billedbog. De frække flunker skaber altid kaos og ballade. Denne gang er de på jagt efter det sagnomspundne Atlantis, der skulle ligge på havets bund. Kan du holde styr på alle detaljerne i de store billeder?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. nov. 2012

af

af

Bo Knudsen

d. 22. nov. 2012

Flunkebøgerne er uden tvivl de ca. 4-8-åriges favorit blandt myldrebilledbøgerne. Med sit store format og en farvestrålende forside skal bogen her nok blive fundet i billedbogskrybben, og som alle de tidligere bøger vil den blive bladret til laser af børnene, både med og uden en voksen oplæser.

Denne gang er de små kulørte væsener mest til havs og under vandet. De forsøger at finde Atlantis, og undervejs skal der løses opgaver og findes detaljer i tusindvis. Niveauet er nogenlunde som i de mange tidligere bøger. På hvert af de store opslag er der en tekst, der beskriver billedet og opgaven.

Dette bind ligner helt de mange tidligere. Der er en barsk humor og flunkerne er ret ondskabsfulde. Det får flunkebøgerne til at skille sig ud fra mængden. Der er stadig læsere til Hvor er Holger? og de mange andre myldrebilledbøger, men flunkerne er klart nr. 1.

Myldrebilledbog med enorm appel. Det er absolut uforpligtende underholdning, men der er timevis af den i bogen her. Det er ikke fordi opgaverne er svære, men de mange detaljer og den lidt barske humor gør, at bogen kan kigges igennem mange gange.