Bøger / skønlitteratur til børn / gå på opdagelse

Flunkernes kamp om eventyrene


Beskrivelse


Billedbog med myldrebilleder. Flunkergangsteren har en maskine, der kan fjerne kendte personer fra børnebøger, fx i eventyr. Fire flunkebørn kæmper mod ham og hans hjælpere, men kan de forhindre hans onde planer?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. maj 2008

af

af

Else Lerche

d. 22. maj 2008

Behovet for flunkebøger er øjensynlig umætteligt. Børnene læser dem i laser. De 4-8-årige bliver begejstrede, når denne nye titel sættes frem, og den får ikke lov at stå længe.

Konceptet og layoutet kendes fra andre flunkebøger, alligevel rører den et bibliotekarhjerte lidt mere, for emnet er eventyr og børnebogsklassikere. Flunkergangsteren har opfundet en maskine, der vil få de kendte hovedpersoner ud af bøgerne. Heldigvis kæmper fire flunkebørn imod ham. Det kommer der mange ting-finder-opgaver ud af. De varierer i sværhedsgrad fra lette til temmelig svære, især hvis man ikke er inde i børnelitteraturen, fx skal man mellem 34 figurer finde 11, der stammer fra Alice i Eventyrland, samt finde 32 bog-par, der hører sammen. På alle sider gælder, at man finder mange sjove detaljer, mens man leder, så der er dømt underholdning i mange timer. Til hvert billede er en tekst, der forklarer, hvad der sker på billedet, og hvad opgaven går ud på. Teksten kan selvlæses fra o. 10 år. Illustrationerne er tegnet i den velkendte stil i stærke farver. For- og bagside viser bogens tema.

Bogen ligner de tidligere fx Flunkernes vilde væddeløb, 2007. Humoren er lige barsk og universet stadig temmelig crazy med hints og referencer til alt muligt Noget enestående i forhold til mange af de andre myldrebilledbøger.

Bogen rummer mange timers uforpligtende underholdning med og uden en voksen, der læser teksten højt og hjælper de mindre børn lidt med at finde rundt i børnelitteraturen.Informationer og udgaver