Bøger / faglitteratur til børn / roman

Fly


Beskrivelse


Elevopgaver og lærervejledning på www.minførstebog.dk.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. dec. 2013

af

af

Mads Overmark

d. 13. dec. 2013

Ifølge forlaget henvender bogen sig til børn i 0.-1. klasse. Den kan bruges til de elever, der har knækket læsekoden, er bevidste om vokalglidninger, og som skal konsolidere disse færdigheder samt træne indholdslæsning. Svage læsere sidst i 2. klasse kan også have glæde af materialet. Der kan hentes elevopgaver på seriens hjemmeside. I fritiden kan børnene også bare kigge billeder og scanne QR-koden som linker til en video med verdens hurtigste fly.

Seks kapitler med helt grundlæggende oplysninger om fly og flyvning. Hvert kapitel er en dobbeltside, der er domineret af et farvefoto. Brødteksten er fire-fem korte hovedsætninger, og hertil en gul faktaboks, der sprogligt og indholdsmæssigt ikke adskiller sig meget fra resten af teksten. Teksten er ret svær, når målgruppen er 0.-1. klasse. Der findes en del ord med vokalglidninger og stumme bogstaver. Ord som børnene skal have hjælp til at afkode. Indholdet varierer en del. Fra det ligegyldige som "et fly har vinger" over mange interessante ting til det abstrakte "I flyet er plads til 250.000 liter mælk." Opgaverne, der hører til bogen, virker også noget svære til begynderlæsere.

De andre bøger til indskolingen: Bent Faurby: Fly, 2006 og Per Østergaard: Fly, 2006 er populære og måske ved at være lidt slidte.

Fly er fascinerende, og bogen skal nok blive lånt af eleverne. Skal serie-titlen Min første bog forstås som en bog til individuel læsetræning eller oplevelseslæsning er den for svær til langt de fleste børn i målgruppen.