Bøger / faglitteratur til børn

Fly


Beskrivelse


Om forskellige flytyper, lige fra det første fly kom i luften i 1903 til bud på fremtidens fly, som muligvis vil flyve ved hjælp af solceller.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. juli 2019

af

af

Jeanette Pejtersen

d. 26. juli 2019

To nye lette fagbøger i serien "Fagfilur". Læs om fly og biler. Vidste du fx, at den første bil kun havde tre hjul eller, at det første fly kun var i luften i få sekunder? Kan læses, hvis man er 7-8 år.

Bøgerne er delt ind i 9 kapitler med hver sin overskrift om henholdsvis fly og biler. Bagest er stikord og idéer til, hvor man kan få mere viden om emnet. Der er tekst på venstre side af hvert opslag og foto/illustration på højre side. Der er opgaver til bøgerne på forlagets hjemmeside. Bøgerne har hårdt omslag.

To gode fagbøger til den første læsning. Bøgerne er meget overskueligt sat op, og det gør dem lette at orientere sig i. Det første kapitel i hver bog hedder "Gæt", og man får tre oplysninger om henholdsvis fly og bil, hvorefter læseren så skal gætte, hvad det er. Dette er nok ment som en teaser, men det virker lidt irrelevant, da læseren jo godt ved, hvad bogen handler om bare ved at se fotoet på omslagets forside. Begge bøger får meget med om henholdsvis fly og bil, fx omtales i "Fly", ud over forskellige flytyper, også helikopter, og der er desuden et kapitel om piloter.

Hvis man vil læse mere om fly, kan man fx læse FlyBiler, som er en anden let læst fagbog om fly. Den er i serien "Min første bog". En anden let læst fagbog om biler er fx Biler (Min første bog)Hvis man vil læse mere om fly, kan man fx læse Fly, som er en anden let læst fagbog om fly. Den er i serien "Min første bog". En anden let læst fagbog om biler er fx (Min første bog).