Bøger / faglitteratur

Flydende læsning i praksis : præcis, hurtig og udtryksfuld læsning


Beskrivelse


Beskrivelse af hvordan læreren trin for trin kan træne elevernes læsehastighed og forståelse gennem forskellige øvelser, f.eks. ekko-, kor-, makker-, tandemlæsning og metoden: Ord pr. minut.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. nov. 2012

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 28. nov. 2012

Inspirerende fagbog om flydende læsning målrettet undervisere (specielt på mellemtrinnet), læsevejledere og lærerstuderende.

Målet med denne bog er at give undervisere bedre indsigt i og redskaber til, hvordan man udvikler flydende læsning i praksis. Forfatteren har undersøgt, hvordan man målrettet kan undervise eleverne, så de bevarer læselysten - ved at få automatiseret deres læsning. Vi ved, at jo mere man læser, jo bedre bliver man, men det er ikke godt nok, skriver forfatteren, blot at lade børn læse frilæsning og have daglige læsebånd på skemaet, uden den voksne hele tiden er opmærksom på og følger op på barnets læseudvikling. Derfor giver forfatteren, med udgangspunkt i læseforskningen, en definition og indsigt i, hvordan man udvikler og underviser eleverne i flydende læsning. De 4 processer - afkodning, hastighed, prosodi og læseforståelse er kodeord. Den gentagne læsning med læsemakker, oplæsning, læseteater og evaluering af læsehastigheden er blot nogle af metoderne, bogen angiver. Alle kopiark, der er i bogen, kan downloades fra forlagets hjemmeside.

Den lille bog om flydende læsning - 25 øvelser med gentaget læsning, Jan Erik Klinkenberg.

Inspirerende fagbog der drejer sig om, hvordan man kan arbejde med sine elever, der netop har knækket læsekoden, med at få automatiseret læsningen. Bogen er anvendelig i alle klasser og målrettet lærere og lærerstuderende. Den skriftlige dimension - at skrive sig ind i læsningen - bliver ikke indraget.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 3. jan. 2013

af

af

Bente Qvist Okholm

d. 3. jan. 2013


Læsepædagogen

Årg. 62, nr. 2 (2014)

af

af

Louise Flensted Rønberg

Årg. 62, nr. 2 (2014)


Læsepædagogen

Årg. 61, nr. 4 (2013)

af

af

Gitte Durinck

Årg. 61, nr. 4 (2013)


Læsepædagogen

Årg. 67, nr. 4 (2019)

af

af

Anne-Marie Meller

Årg. 67, nr. 4 (2019)