Bøger / faglitteratur til børn

Flyveøgle


Beskrivelse


Om flyveøgler, også kaldet pterosaurer, som er det største dyr, der har fløjet i luften, og som har kunnet spise dinosaurer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. feb. 2020

af

af

Stine Bille

d. 25. feb. 2020

Flyveøglen levede for meget længe siden. Den er det største dyr, der har fløjet i luften. En flyveøgle kunne æde en dinosaur. For de 6-8-årige.

"Flyveøgle" er en del af serien "Fagfilur" som er fagbøger til indskolingen. Bogen er opbygget efter samme skabelon, som de andre i serien. Den starter med en gætteleg om, hvilket dyr bogen handler om. Herefter fortælles der om selve dyret. Hvordan den kæmpestore øglefugl kunne flyve, hvordan den gik på jorden og hvad den levede af. Hvert emne fortælles over to sider, hvor den første side er en kort tekst med lettal 14 og en forklarende, tegnet illustration. Den anden side er et helsides tegning der illustrerer teksten. Afslutningsvis indeholder bøgerne et stikordsregister samt forslag til yderligere læsning.

Det er, som altid i serien "Fagfilur", en rigtig god og veltilrettelagt fagbog, som både er nem at læse og samtidig meget lærerig.

Vil man læse andre lette bøger om dyr og insekter, kan de øvrige udgivelser i serien "Fagfilur" anbefales, fx SvaneøgleBlæksprutte. Ligeledes indeholder serien "Første fakta" tilsvarende lette fagbøger om dyr, fx BlæksprutteVil man læse andre lette bøger om dyr og insekter, kan de øvrige udgivelser i serien "Fagfilur" anbefales, fx Svaneøgle. Ligeledes indeholder serien "Første fakta" tilsvarende lette fagbøger om dyr, fx .