Bøger / faglitteratur til børn

FN


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. aug. 2008

af

af

Erik Boas Pedersen

d. 27. aug. 2008

De to bøger i den ny serie henvender sig til folkeskolens ældste elever og kan anvendes i undervisningen i samfundsfag samt læses af interesserede i internationale forhold.

Forfatteren har skrevet en lang række titler om internationale forhold og problemer. Det smitter af på indhold og form, der fremtræder professionelt og veldisponeret, sproget letflydende og velformuleret, rettet mod nævnte målgruppe. Illustrationerne, oftest farvefotos, i pænt, stort format, er velvalgte og understøtter teksten fint. Den grafisk fint opsatte tekst beskriver organisationens historik, opbygning, målsætning, samarbejde, indsatsområder, problemkomplekser, økonomi, m.m. Enspaltet brødtekst og bokse med uddybninger, spørgsmål til læseren og beskrivelser af virkelige hændelser. Sidst i bogen ordliste, andre bøger og register.

Der findes enkelte andre bøger om emnet, oftest fra før årtusindskiftet.

En velkommen ny serie, der byder ind med æstetisk indbydende bøger om aktuelle og vedkommende emner, der er uomgængelige i en globaliseret verden. Bogen byder sig til med et flot udseende og gennemgående flot indhold. De udarbejdede spørgsmål forekommer umiddelbart noget omfattende og indbefatter større viden og forudsætninger end dem bogen opstiller.