Bøger / faglitteratur / rejseguides

Fod på Andalusien : 40 udflugter med indlagt vandring i den sydspanske natur


Beskrivelse


Forslag til vandreture i det Andalusien, der ligger bag Solkysten.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. okt. 2011

af

af

Jette Landberg

d. 11. okt. 2011

Denne guide er for modne, lidt øvede vandrere, der her får mange idéer til nye vandreture og seværdigheder i det sydspanske.

Andalusien har nogle af Spaniens flotteste naturparker, 24 i alt over et areal der svarer til 1/3 af Danmark, og alt dette lige bag den turistede solkyst. Det er områder med fantastiske landskaber, bjerge og øde områder, men det er svært at finde kortlagte, afmærkede vandreruter. Spanierne er begyndt at lave det, men ikke i stor stil endnu. Efter en indledning med lidt kultur og historie og gode vandreråd følger 40 selvoplevede udflugter, ofte med indlagt overnatning og altid med en vandretur af lettere eller sværere grad. I beskrivelsen af de enkelte ture er indflettet adresser til gode overnatningssteder og spisesteder. Udflugterne har alle været bragt i månedsbladet La Danesa, der udkommer på Solkysten, hvor forfatteren, der har hovedfag i spansk, har boet siden 1990. Hun udgiver denne som den første i serien Bedstemor med slag i, der er planlagt som en række vandrebøger.

Jeg er ikke stødt på andre vandretursbeskrivelser på dansk fra Andalusien, og denne personlige vandretursbog vil være fin som supplement til de almindelige rejsebøger, både hvis man bor på Solkysten eller besøger området. Durita Holm udgav i 2003 På smalle andalusiske stier, men det er en beretning om at flytte til og bo i området. Guiden her er udelukkende koncentreret om turene.

En meget brugbar bog, der trods private fotos og manglende rutekort, vil være rigtig efterspurgt til en aktiv ferie.