Bøger / faglitteratur til børn

Fodbold


Beskrivelse


Om fodboldspillets historie, spilleregler, dommeren, banen, målmanden, færdigheder, taktik, skader, tilbehør, berømte spillere, medaljer, klubber, tilhængere, stadion, kampdagen, mesterskaber, pokaler og trofæer, udbud af spil samt spillet som handelsvare og forretning. Mange farvefotos og -tegninger.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. sep. 2000

af

af

Birgit Hald

d. 19. sep. 2000

I den efterhånden bredt favnende serie Flachs fakta er der nu kommet en bog om forskellige sider af fodboldens historie fra de første spark til en bold i Kina og Italien for mange århundreder siden til den seneste VM-finale. Det er en underholdende bladrebog for entusiaster i alle aldre, men for at få det fulde udbytte af teksten skal læseren være 12/13 år. Billedstoffet er det dominerende, og det er ret sjovt at se fotos af udstyrets udvikling og gamle stik og tegninger af afviklingen af spillet. Der er også masser af billeder af nutidens helte i aktion i forbindelse med omtalen af f.eks. udviklingen i spilleteknikken på de forskellige pladser. Af bogens øvrige emner kan nævnes: Regler, taktik, skader, berømte spillere, medaljer, berømte klubber, tilhængere, stadion, pokaler og fodbold som forretning. Der er kommentarer om danske forhold, men ellers har synsvinklen lidt overvægt til engelsk side, så det undrer mig at bogen overhovedet ikke nævner hooliganisme i forbindelse med den i øvrigt meget kortfattede omtale af "uregerlige tilskuere". Børnebiblioteket har mange bøger om selve sporten og forskellige turneringer, men denne er den første med (næsten) hele historien.


Bibliotekernes vurdering

d. 19. sep. 2000

af

af

Lisbeth Thue (skole)

d. 19. sep. 2000

I billeder og tekst kan læseren få et indblik i fodboldspillets historie. Bogen kommer i serien Flachs fakta, der efterhånden er omfattende - 18 titler d.d. Bogen om fodbold ligner de andre i layout. Den består primært af farvefotos, billedtekster og korte indledende brødtekster, der står med en større typografi. Målgruppen er derfor også billedlæsende mindre børn, der er interesseret i sportsgrenen. Bogen har ingen speciel dansk tilknytning. Der er et billede af Peter Schmeichel og Danmark bliver nævnt 3 gange. Bogen giver et kort indblik i fodboldspillet op gennem tiderne. Hvert opslag har sin overskrift. Der er afsnit om spillets regler (kort, indforstået og ikke dækkende), dommeren, målmanden, banen, færdigheder og taktik, fodboldudstyr gennem tiderne, berømte klubber, berømte spillere, tilhængere, verdensmesterskaber, pokaler og medaljer. Flere steder virker det tilfældigt, hvad bogens opslag beskriver. På skolebiblioteket har vi mange titler for børn om fodboldspillet, regler og taktik, men ingen der beskriver spillet historisk og globalt som denne.


Efterskolen

Årg. 33, nr. 5 (2000)

af

af

Tep

Årg. 33, nr. 5 (2000)