Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Fodboldvenner - klar til kamp


Beskrivelse


Finn spiller på U9-holdet i fodboldklubben i Bjergsted. I et afgørende lokalopgør ser det ud til, at en ny dreng skal overtage Finns plads på holdet. Det var ikke lige det, Finn drømte om!

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. okt. 2018

af

af

Bo Knudsen

d. 4. okt. 2018

Første bind i ny letlæst serie om fodboldrengene fra Bjergsted. Hyggelæsning for dig, der er fodboldfan og 8-10 år gammel, som hovedpersonerne.

Finn mener selv, at han er den bedste angriber på Bjergsteds U9-hold. Men det viser sig, at en dreng, der lige er flyttet til, også er god. Så nu er der kamp om pladserne, og det giver dårlig stemning mellem drengene. Også mellem Finn og hans bedste ven Max. Finn må indse, at der også skal gøres plads til andre end ham selv. Bogen har store bogstaver, og der er aldrig over 15 linjer pr. side. Der er tegninger i farver på næsten alle siderne. Forfatteren Frauke Nahrgang er fra Tyskland. Hun har fået udgivet to andre fodboldserier i Danmark, seks bind i "De blå-gule djævle" for 9-12-årige og to bind i "De blå-gule djævle. Junior" for 8-10-årige.

Fin, letlæst bog, hvor de sjove, karikerede tegninger nok skal få 8-10-årige til at gå i gang med historien. Bogen er for de børn, især drenge, der går op i fodbold, holdånd og venskab. Der er efterhånden kommet mange fodboldserier. Men den her er enkel og brugbar til at få trænet læsningen.

Samme publikum kan også læse disse serier: Forfatterens egen "De blå-gule djævle. Junior", "Knoglerød IF", "Amir og Valde" og fx Fodboldbrødre slår kontra.