Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Foden i sandet


Beskrivelse


Krimi. Matias og hans to venner finder en død mand i sandet. De finder også stjålne våben og bliver forfulgt af rockere. Mon de slipper godt fra det?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. mar. 2009

af

af

Vibeke Axelsen

d. 30. mar. 2009

Dingo. Blå med to prikker og lix 19 er middelsvært niveau i 4.-5. kl. (fra 11 år). Det er den sjette bog i en serie. Bogen er til fritidslæsning og kan læses uafhængigt af de andre. Den er især for børn med interesse i krimi.

Forfatteren, illustratoren, persongalleriet og genren er kendt af de børn, der har læst de andre bøger i krimiserien med Matias, Ali og Mia Maria i hovedrollerne. Læseren er ikke på noget tidspunkt i tvivl om, hvem der er skurke, og hvem der er helte. I denne bog finder drengene en død mand, der er begravet i sandet på stranden lige ved siden af en bunker. Denne begivenhed er anslaget i bogen, så handlingen er i gang fra begyndelsen. Det bliver med børnenes hjælp opklaret, at rockerne, med Gogge i spidsen, sammen med Olufsen - en lille tynd, usympatisk mand - har stjålet våben, som de vil sælge videre til oprørere i "et land langt borte". Børnene benytter moderne hjælpemidler: GPS, mobiltelefon, computer m.m. i opklaring og bevismateriale og er hele tiden på forkant. Forsiden er fængende og velkomponeret: forbryderne i midten omkranset af "opklarerne".

Der er 5 andre bøger om Matias og Ali. Denne ligner de foregående - også på illustrationssiden. Andre børnekrimier, som ligner, er af forfattere som Kirsten Holst (Ludmilla m.m.) og Lisbeth Leicht Thomsen (Bunkermysteriet m.fl.).

Fans af denne serie vil kunne glæde sig til endnu en, og de vil let kunne læse den, da den i sprog, genre, tempo, illustrationer og tema er meget lig de foregående.