Bøger / skønlitteratur / roman

Fødedygtig


Beskrivelse


Liv er folkeskolelærer og bor med sin skrukke kæreste Dan, men hun ved slet ikke, om børn er noget for hende. En folkeskoleroman om vold, ustyrlige børn, magtesløse lærere og talrige dårlige beslutninger.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. mar. 2020

af

af

Karina Høyer

d. 23. mar. 2020

Liv er folkeskolelærer og bor med sin skrukke kæreste Dan, men hun ved slet ikke, om børn er noget for hende. En folkeskoleroman om vold, ustyrlige børn, magtesløse lærere og talrige dårlige beslutninger. For alle med interesse for nyere dansk litteratur.

Liv er folkeskolelærer og bor sammen med sin kæreste Dan. Dan sætter glasset i opvaskemaskinen, så snart han har drukket ud, han vil gerne gå til pardans, se Deadline og holde Weekendavisen og så tager han noter på computeren, når de har haft parforholdssamtaler. Og så vil han gerne have børn. Liv vil gerne se Luksusfælden, rydde op engang i mellem og så giver bare tanken om at være gravid Liv kvalme. Liv er klasselærer for 0.B hvor den 7-årige Ludvig tester alle grænser. Alle de voksne er magtesløse - også Liv, der en dag mister besindelsen og giver Ludvig en lussing.

En letlæst roman med et kortfattet, humoristisk og direkte sprog. Liv er ikke specielt sympatisk, men magtesløsheden, som Liv oplever både på arbejde og i sine personlige relationer er genkendelige og på én gang smertelige og humoristiske. Fortællingen om folkeskolen ud fra skolelærerens perspektiv er interessant. Romanen vil være et anderledes bud på en læsekredsroman.

Forfatteren debuterede med ungdomsbogen PapirbryllupDrengeneDer går min klasselærer som i stil og udtryk minder om denne. Endnu en ungdomsbog Drengene viser også de ikke så kønne sider af folkeskolen. Kan tematisk sammenlignes med Der går min klasselærerForfatteren debuterede med ungdomsbogen Papirbryllup som i stil og udtryk minder om denne. Endnu en ungdomsbog viser også de ikke så kønne sider af folkeskolen. Kan tematisk sammenlignes med Der går min klasselærerForfatteren debuterede med ungdomsbogen Papirbryllup som i stil og udtryk minder om denne. Endnu en ungdomsbog Drengene viser også de ikke så kønne sider af folkeskolen. Kan tematisk sammenlignes med .


litteratursiden.dk

d. 22. juni 2020

af

af

Marianne Träff

d. 22. juni 2020

Rap og genkendelig roman om at være 30 og mærke alles krav til, hvordan man skal leve sit liv - og om folkeskolen og de udfordringer, den står i. Da forfatteren Laura Ringo nærmede sig de magiske 30 å...


Weekendavisen

d. 7. maj 2020

af

af

Linea Maja Ernst

d. 7. maj 2020


Information

d. 17. apr. 2020

af

af

Lone Nikolajsen

d. 17. apr. 2020