Bøger / faglitteratur

Født vild : det maskuline hjerte


Beskrivelse


Om hvordan mænd kan genfinde og genvinde deres sande, maskuline jeg, som afspejles i den Gud, der har skabt dem.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. dec. 2019

af

af

Peter Holm Rasmussen

d. 19. dec. 2019

Gud har lagt livet ud for os, som et eventyr der skal leves, og ja, livet er farligt og risikofyldt, men som mand er dét selve livet mening. En selvhjælpsbog til den især kristne mand, der gerne vil finde sit sande maskuline jeg.

Revideret og udvidet udgave af Født vild, der her har nyt forord, samt tilføjelser til enkelte kapitler. John Eldredge undersøger maskulinitetens rolle, som han ser den defineret i guds billede. Den moderne mand har en tendens til at kede sig, savne eventyret og fortabe sig i job, karriere, fitnesscentre, pseudo-maskulinitet og ligegyldige sysler. I stedet burde han søge vildskaben, naturen og gud som en faderfigur, sådan som fx bibelske personer som David, Abraham og Moses gjorde det.

Meget velskrevet selvhjælpsbog, der ikke kun kan læses af mænd, selvom det nok primært er dem der vil tage bogen til sig. Bogen advokerer en form for teistisk teologi, der nok skal få nogle bibelstærke til at hive sig i håret. Til gengæld er dens engagement og passion smittende.

Elredge har tidligere udgivet Den maskuline rejseLøvedræberBedårendeJern-Hans og Løvedræber der omhandler kønsidentitet ud fra et kristent perspektiv, samt den tilsvarende Bedårende der er en tilsvarende bog om kvinders roller. Robert Blys Jern-Hans er klassikeren om moderne maskulinitet, set i et mytologisk perspektivElredge har tidligere udgivet Den maskuline rejse og der omhandler kønsidentitet ud fra et kristent perspektiv, samt den tilsvarende Bedårende der er en tilsvarende bog om kvinders roller. Robert Blys Jern-Hans er klassikeren om moderne maskulinitet, set i et mytologisk perspektivElredge har tidligere udgivet Den maskuline rejse og Løvedræber der omhandler kønsidentitet ud fra et kristent perspektiv, samt den tilsvarende der er en tilsvarende bog om kvinders roller. Robert Blys Jern-Hans er klassikeren om moderne maskulinitet, set i et mytologisk perspektivElredge har tidligere udgivet Den maskuline rejse og Løvedræber der omhandler kønsidentitet ud fra et kristent perspektiv, samt den tilsvarende Bedårende der er en tilsvarende bog om kvinders roller. Robert Blys er klassikeren om moderne maskulinitet, set i et mytologisk perspektiv.


Bibliotekernes vurdering

d. 22. apr. 2008

af

af

Ellen Lind Jensen

d. 22. apr. 2008

Selvudviklingsbog for mænd om at finde ind til sin indre vildmand. Bogen er skrevet, så begge køn kan opleve undren, glæde og forståelse. Ganske ligetil at læse, skrevet i en sprogtone, der glider af sted. Tankegodset formidlet i en fortællende, underholdende form.

John Eldredge er skuespiller og tidligere teaterdirektør. I sin bog søger han at indkredse, hvad der er mandens inderste længsel og de komplikationer, der er forbundet med at udleve den. Navnlig i en tid, hvor maskulinitet synes at fornægtes og skal transformeres til noget andet eller "kvindagtiggøres". I enhver mand bor en vildmand, der vil kæmpe og leve i pagt med naturen. Det lykkes forfatteren gennem bogen og dens mange fortællinger at finde ind til den maskuline spiritualitet og formidle den, så mænd kan spejle sig, og kvinder få større indsigt.

Bogen skriver sig ind i en genre, hvor mænd definerer sig selv og deres mission i livet: som skaffer, skaber, blærerøv, drengerøv, vildmand, elsker, far, ægtemand, kammerat etc. Hver bog har sin vinkel og berettiger til en plads på bibliotekets hylder. For hver bog føjes nye facetter til et nuanceret billede af mandekønnet.

Fin selvudviklingsbog på maskuline præmisser med spirituelle over- og undertoner dog så afdæmpet, at det ikke behøver provokere nogen. Bogen afdækker den maskuline identitet og er henvendt først og fremmest til mænd. Men kvinder kan læse med hen over den brede skulder.