Bøger / faglitteratur til børn

Følelser - fra trist til lykkelig


Beskrivelse


Billedbog om følelser som børn kan opleve: kærlighed, angst, ensomhed, overraskelse, jalousi, glæde, tristhed, lykke osv. Bagerst i bogen er der vejledning for voksne og forslag til aktiviteter.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. jan. 2003

af

af

Lise Lotte Larsen

d. 31. jan. 2003

En brugsbog der vil lære børn om forskellige følelser: kærlighed, angst, jalousi, glæde, vrede osv. Et opslag til hver følelse med en kort, mere tør og pædagogisk end poetisk tekst der er illustreret med søde, lidt sterotype billeder. Teksten forklarer ved eksempler de forskellige følelser og deres udtryk og gør det forståeligt fra 4 år. Bagest i bogen er der en vejledning for voksne som forbilledlig kort forklarer mulige handlemåder for den voksne i forbindelse med børns følelser. Her står også at bogens hensigt ikke blot er ord- og begrebsindlæring, men også at lære barnet at håndtere følelser på bevidst niveau. Min betænkelighed er om ikke det både er for tidligt og for småt at bede børn forholde sig bevidst til følelser i 4-års alderen? Jeg tror at det der "virker" på psykologisk niveau i den alder, er det der som fx eventyr, taler til det underbevidste. Måske er det også derfor at jeg synes bogens forslag til følelsesbevidstgørende lege er noget tåkrummende. Bogen er af katalansk oprindelse.


Bibliotekernes vurdering

d. 31. jan. 2003

af

af

Henrik Munch Halvorsen (skole)

d. 31. jan. 2003

Billedbog til de 4-8 årige og deres forældre om mange af de følelser, som er en del af dagligdagen for børn i den alder. Bogen er ment som en hjælp for børnene til at genkende, sætte navn på og bearbejde forskellige følelser, når de møder dem, og derved få en bedre forståelse for sig selv og sine medmennesker. Bogen gennemgår 12 forskellige følelser, som alle præsenteres over to sider. Først fortælles kort om følelsen, og er det en negativ følelse, gives der ideer til, hvordan man kan komme af med følelsen eller vende den til noget positivt. De forskellige følelser suppleres af illustrationer, som på en glad og sjov måde viser følelserne og som samtidig er et godt udgangspunkt for samtale. Bagerst i bogen findes en vejledning for voksne til brug af bogen samt ideer til spil og aktiviteter, som kan hjælpe børn med at bearbejde og sætte ord på deres følelser. Bogen beskriver de forskellige følelser godt og er et udmærket redskab for forældre til at hjælpe børn med at forstå og bearbejde deres følelser. Bogen indgår i en serie, hvor Venskab - fra gamle til nye venner udkommer samtidigt.Informationer og udgaver