Bøger / faglitteratur

Følelsesmakeup : bliv ven med dine hverdagsbekymringer


Beskrivelse


Selvhjælpsbog, især for kvinder, der gerne vil lære at omprioritere deres følelser, så de mest unødvendige bekymringer og irritationer ikke får lov til at dominere.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. jan. 2009

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 19. jan. 2009

Lille inspirerende selvhjælpsbog, især for kvinder, der gerne vil lære at omprioritere følelser, så de mest unødvendige bekymringer og irritationer ikke får lov til at dominere. Bogens forside signalerer klart en yngre og kvindelig målgruppe, hvilket passer godt til bogens indhold.

En tidligere makeup-artist, nu NLP-terapeut og coach har selv opfundet begrebet følelsesmakeup. Ligesom en dækstift kan skjule spor af fx søvnmangel, så man med et forbedret udseende kommer nemmere gennem dagen, kan man med andre redskaber dæmpe besværlige følelser. Navngivne kvinders hverdagsproblemer bruges som eksempler på hvordan vanskelige følelser kan håndteres, sådan at man gør livet lidt nemmere for sig selv. Bogen er udmærket skrevet og indledes med eksempler på analyse af følelser i forskellige situationer, og Peter Lund Madsen har skrevet et forord om bekymringer. Der er enkelte primitive tegninger og plads til egne notater. Bogen er ret tætskrevet og med meget lille midtermargin. Der afsluttes med litteraturliste og webhenvisninger med personlige anbefalinger.

Bogens litteraturliste nævner en stribe forfattere, der har skrevet beslægtede bøger: Louise L. Hay, Barbara Berger, Debbie Ford m.fl., men den direkte parallel mellem makeup og følelseshåndtering er ikke set før.

Hverdagsbekymringer er især kvindens lod. Denne lille eksempel- og arbejdsbog i beskedent udstyr viser hvordan man kan arbejde med sine følelser og med enkle midler hjælpe sig af med irriterende og unødvendige bekymringer.