Bøger / faglitteratur til børn / pegebøger

Følg tallene 123


Beskrivelse


Pegebog med udstansede baner, hvor du kan føle og følge tal med din finger på farverige tegninger. Der tælles fra 1-10 sammen med søde dyr i forskellige omgivelser. For børn på 1-4 år.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. aug. 2022

af

af

Marianne Agger

d. 19. aug. 2022

Pegebog med udstansede baner, hvor du kan føle og følge tal med din finger på farverige tegninger. Der tælles fra 1-10 sammen med søde dyr i forskellige omgivelser. For børn på 1-4 år.

Papbog med tykke sider, i formatet 22 x 26 cm., der præsenterer tallene fra 1-10 med udstansede baner, som man kan følge med sin finger. På første opslag kan man tælle farvede prikker fra 1-10, og derefter får hvert tal en eller to sider, hvor man kan tælle forskellige dyr og ting i det pågældende antal. Fx kan man se to tigere på en tandemcykel med to blomster i cykelkurven. På samme side ses også to flyvemaskiner og to træer, og man kan følge to forskellige 2-taller med sin finger. Nederst på hvert opslag kan man se alle tal fra 1-10, hvilket man også kan på det sidste opslag, der fungerer som en gå-på-opdagelse-side. Her kan man fx kigge efter seks søstjerner og ni bobler. Italienske Elisa Ferro har også illustreret Mine første ordMine første tal og Mine første talPapbog med tykke sider, i formatet 22 x 26 cm., der præsenterer tallene fra 1-10 med udstansede baner, som man kan følge med sin finger. På første opslag kan man tælle farvede prikker fra 1-10, og derefter får hvert tal en eller to sider, hvor man kan tælle forskellige dyr og ting i det pågældende antal. Fx kan man se to tigere på en tandemcykel med to blomster i cykelkurven. På samme side ses også to flyvemaskiner og to træer, og man kan følge to forskellige 2-taller med sin finger. Nederst på hvert opslag kan man se alle tal fra 1-10, hvilket man også kan på det sidste opslag, der fungerer som en gå-på-opdagelse-side. Her kan man fx kigge efter seks søstjerner og ni bobler. Italienske Elisa Ferro har også illustreret Mine første ord og .

En sød bog med nuttede dyr, skønne tegninger i behagelige farver og en sjov effekt, som børn vil kaste sig over med det samme. Der er en dejlig kreativitet igennem hele bogen, og der er meget at kigge på og tælle. Sværhedsgraden er fint tilpasset små børn, og papsiderne virker solide.

Tæl til 10 med Mariehøne benytter sig af samme føle-effekt og handler også om tallene op til ti.