Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Følgesvenden


Beskrivelse


Den unge vampyrpige, Kassie prøver sammen med heksen Liliana at finde frem til sandheden om sit tidligere liv som et normalt menneske. Leo, der er forelsket i Kassie, har magiske kræfter og gør sit bedste for at lære at beherske dem. Men forude venter et opgør med den unge vampyr, Zan.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. okt. 2012

af

af

Vera Hollerup

d. 29. okt. 2012

Denne bogs målgruppe er de lidt mere modne fantasylæsere fra 14 år. Bogens indhold af mystik og mørke kræfter fremgår udmærket af bogens appellerende forside. Bogen er fjerde bind i en serie, og den kan ikke læses med fuldt udbytte, uden at man har læst de tidligere bind. Bogen kræver ingen speciel formidling.

Forfatteren har efterhånden fået udgivet adskillige fantasybøger og okkulte ungdomsbøger, og hun har udviklet sig til en af vore bedste fantasyforfattere. Vi følger hovedpersonen, den unge vampyrpige Kassie, der forsøger at finde den skjulte sandhed om sit tidligere liv. Samtidig følger vi også den unge Leo, der har magiske kræfter og forsøger på at beherske dem. Kapitlerne med disse to personer fortælles i første person, hvorimod de øvrige kapitler berettes i tredje person. Det kan i starten virke lidt forvirrende, men man vænner sig hurtigt til det, og det fungerer fint. Sproget er rigtigt godt og passer fortrinligt til genren. Eybye har en autentisk sprogtone, der rammer målgruppen helt præcist. Der er et flot flow i fortællestilen, og da handlingen samtidigt er spændende, og personerne fængslende, kan man ikke undgå at blive revet med af bogen.

Denne bogs læsere skal selvfølgelig også stifte bekendtskab med dark fantasy-serierne Nattens Hus af P. C. Cat og The Morganville Vampires af Rachel Caine.

En spændende, velskrevet og på mange måder barsk og intens vampyrfortælling, der emmer af uhygge, psykologisk drama, lidenskab, vold og sex.