Bøger / skønlitteratur / roman

Før du døde


Beskrivelse


Psykologen Siri rydder ud i sin afdøde mands efterladenskaber og indleder en jagt på sandheden om hans død og hvorfor hans kammerat blot måneder før blev myrdet i en park. Er der en sammenhæng og hvem var egentlig den mand, hun elskede?

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. jan. 2013

af

af

Stine Grabas

d. 31. jan. 2013

Krimien her er primært for den kvindelige læser, som finder de svenske og for den sags skyld de skandinaviske krimier fantastiske.

Tredje selvstændige bog fra søskendeparret Grebe og Träffs hænder. Grebe er psykolog, og det bruges som hovedelement i romanen. Vi følger hovedpersonen Siri, som er medejer af en klinik, gift og har en lille dreng på 2 år. Hun mistede sin tidligere mand ved en ulykke eller var det selvmord, 5 år tidligere. Hendes intentioner er at smide hans sidste ting ud, men hun falder over hans gamle kalender, hvori der er skrevet mystiske møder. For hvad dækker de over og har det forbindelse til mordet på kammeraten blot få måneder før hans egen død? Siri begynder at grave i sagen, men det kommer hurtigt til at gå ud over hendes eget familieliv. Ingen tvivl om, at denne velskrevne bog nok skal låne sig selv ud, men personligt blev jeg irriteret over Siris karakter, og at bogen først blev rigtig spændende på de sidste 80 sider. Plottet fejler sådan set ikke noget, det er bare set før og vil hurtigt blive glemt i den store mængde af krimier.

Kan fint måle sig med Julie Hastrup, Marklund og de andre skandinaviske femikrimier.

Godt skrevet krimi, som snildt kan sammenlignes med den store mængde af skandinaviske krimier. Plottet er dog set før, og derfor vil den ikke skille sig markant ud og hurtigt blive glemt igen. En krimi, som dog vil låne sig selv ud.


Politiken

d. 16. mar. 2013

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 16. mar. 2013


Jyllands-posten

d. 26. feb. 2013

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 26. feb. 2013


Information

d. 8. mar. 2013

af

af

Iben Albinus Sabroe

d. 8. mar. 2013