Bøger / skønlitteratur / roman

Før du sover


Beskrivelse


Unge Karin Bloms fortælling om sig selv og sin store, mærkelige familie; hun lever i sin egen verden, hvor fantasi og virkelighed næsten umærkeligt glider over i hinanden, mens alle omkring hende alligevel ubønhørligt bevæger sig mod ensomheden.

Anmeldelser (10)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. feb. 1999

af

af

Lone Krøgh

d. 11. feb. 1999

Linn Ullmann, kvinden med de berømte forældre, debuterer her med en usædvanlig god roman om parforhold i krise og familiemæssige forviklinger. Det er en både vittig og nådesløs dissekering af myten om den kærlige familie og det lykkelig hjem, en slags familiekrønike som med stor fortællemæssig energi springer frem og tilbage mellem tre generationer. Kompositionen er komplet uforudsigelig, men som helhed betragtet meget vellykket. Stykkevist og delt og meget springende fortæller den ca. 30-årige Karin familiens og sin egen historie. Hun er noget af et bekendtskab: Lystløgner, fandenivoldsk, handlekraftig, androgyn og utilpasset - og hun skyr ingen midler for at forføre de mænd, hun har udvalgt sig, hvadenten de er villige eller ej. Resten af familien lader hende ikke noget tilbage hvad angår excentricitet. Moderen, faderen, søsteren, svogeren, mormoderen, den for længst afdøde morfar eller de øvrige medlemmer af den store familie - ingen af dem kan finde ud af ægteskabet; alle mistrives med mere eller mindre synlige symptomer. Romanen er en blanding af realisme og fantasi, og den er både tragisk og galgenhumoristisk, absurd og grotesk. Et flot bud på en vedkommende roman om den moderne families sammenbrud.


litteratursiden.dk

d. 1. juli 1999

af

af

Susanne Gilling

d. 1. juli 1999

Jo, hun ER datter af Liv Ullmann og Ingmar Bergman og ingen tvivl om, at hun skriver udfra egne erfaringer, selvom det jo ikke helt er til at vide. Norske Linn Ullmann debuterer med denne hurtigtlæste...


Weekendavisen

d. 26. mar. 1999

af

af

Søren Schou

d. 26. mar. 1999


Berlingske tidende

d. 23. mar. 1999

af

af

Henrik Wivel

d. 23. mar. 1999


Jyllands-posten

d. 23. mar. 1999

af

af

Johs. H. Christensen

d. 23. mar. 1999


Synsvinkler

Årg. 8, særnr. (1999)

af

af

Susanne Bjertrup

Årg. 8, særnr. (1999)


Kristeligt dagblad

d. 23. mar. 1999

af

af

Maria Sjøqvist

d. 23. mar. 1999