Bøger / skønlitteratur / roman

Før jeg lukker øjnene


Beskrivelse


Christine har angiveligt som følge af et trafikuheld haft hukommelsestab i en snes år. En læge opfordrer hende til at skrive dagbog for at binde dagene sammen, og langsomt erkender hun, at intet er, som det giver sig ud for.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. mar. 2012

af

af

Per Månson

d. 16. mar. 2012

En bog for alle, der holder af et gedigent gys og ikke er bange for at få nattesøvnen forstyrret.

Watson har arbejdet i det britiske sundhedsvæsen, men meldte sig i 2008 til et romankursus, der har ført til denne debut, der er prisbelønnet, solgt til 40 lande samt Ridley Scotts filmselskab. Christine lider af hukommelsestab, så hun hver morgen starter helt blank uden at vide, hvem hun er, eller hvem der ligger i sengen ved siden af. En læge sætter hende i gang med at skrive dagbog, så hun kan huske fra den ene dag til den anden og notere de små erindringsglimt, der sporadisk dukker op. Det giver hende efterhånden en svimlende erkendelse af, at den bilulykke, hendes mand siger er årsagen, måske ikke var en ulykke og ikke ret meget i virkeligheden er, hvad det giver sig ud for. Samt at ikke alle er interesserede i, at hun kender sandheden. Det er meget levende beskrevet med Christines egne ord og dagbogsnotater, hvor vi derfor i takt med hende går fra det ene mareridt ind i et helt nyt.

Hukommelsestab er emne for en del romaner, fx Véronique Olmis Den første kærlighed, 2011 og Claus Bratt Østergaards Den anden mand, 2011, men jeg er ikke før stødt på så indlevet en roman med indbygget gys.

En meget spændende, velskrevet og uhyggelig roman om tab af identitet og virkelighedsfornemmelse.


litteratursiden.dk

d. 19. mar. 2012

af

af

Britta Voergaard Poulsen

d. 19. mar. 2012

Opfindsom og klaustrofobisk spændingsroman der sætter fokus på, at man ikke er ret meget, hvis man ikke har sine minder. 47-årige Christine Lucas lider af hukommelsestab. Hver morgen, når hun vågner,...


litteratursiden.dk

d. 15. okt. 2012

af

af

Michael Krarup

d. 15. okt. 2012

En kvinde vågner en morgen og undrer sig over hvem det er der ligger i sengen ved siden af hende. Hun går ud på badeværelset, ser sig i spejlet og bliver chokeret over hvor gammel hun ser ud. Hun husk...


Litteratursiden.dk [online]

d. 18. maj 2012

af

af

Flemming Jensen

d. 18. maj 2012


Berlingske tidende

d. 5. maj 2012

af

af

Merete Reinholdt

d. 5. maj 2012


Weekendavisen

d. 23. mar. 2012

af

af

Katinka Bruhn

d. 23. mar. 2012