Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Før og efter Selma


Beskrivelse


Laura og Selma er nære veninder. De har hver især deres at slås med, og de dulmer deres problemer med alkohol, tyverier og sex. En aften bliver deres venskab sat på prøve.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. juli 2018

af

af

Ole Laursen

d. 24. juli 2018

Stærk, letlæst ungdomsbog om veninderne Laura og Selma og om deres problemer, som de dulmer med sex, alkohol og tyverier. For unge på ca. 13-16 år.

Selma er den eneste, der forstår hvordan det er at have en mor, som ligger syg i sengen hver dag. Laura fortæller, at hun har et "gajolhul" af savn inden i sig. Når hun er sammen med Selma føles alting lettere. Vi følger de to teenagepiger gennem hverdage med pjæk, druk, forelskelser og seksuelle forhold - også de to piger imellem. Historien ses fra Lauras synsvinkel. Som titlen indikerer, er der et før og efter Selma. Uden at afsløre for meget, så bliver det ganske dramatisk mod slutningen. Bogen indgår i den populære Zoom-serie med et lixtal på 25.

Troværdig, velskrevet og gribende ungdomsbog om teenagelivets voldsomme følelsesliv, og om to veninder og deres tætte men ikke helt ligeværdige venskab. Flot forside med foto forestillende Laura.

En del af mig er en letlæst bog om nogenlunde de samme emner, dog lidt lettere at læse.