Bøger / skønlitteratur / roman

Før skuddet faldt


Beskrivelse


Krimi. Psykologisk portræt af den 12-årige dreng, der er blevet arresteret for mordet på kriminalinspektør Lynley's kone. Skridt for skridt følges den kæde af begivenheder, som førte den forældreløse dreng fra fattigkvarteret i North Kensington med vold, vanrøgt og narko til mordet i det elegante Belgravia.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Kresten Søe Christensen

2008

Til fans af George, engelske krimier og romaner med socialt islæt.

I sidste bog Uden vidner blev kriminalinspektør Lynley's kone myrdet på chokerende vis og en 12-årig dreng arresteret for mordet. I denne bog hører vi om baggrunden for hans fingeraftryk på pistolen. Skridt for skridt følger vi den kæde af begivenheder, som i forsvaret for sine søskende fører den forældreløse Joel fra fattigkvarteret i North Kensington med dets vold, vanrøgt og narko frem til mordet. Forventer man en krimi bliver man skuffet, idet man stort set intet hører til Lynley og hans makker Barbara Havers. Bogen er primært en trøstesløs deprimerende skildring af Londons bagside, hvor selv de bedste intensioner ofte intet kan udrette. George er virkelig god til at skabe troværdige personer og skæbner af kød og blod. Bogen fænger fra første side, men har især i sidste tredjedel tendens til gentaget at kører rundt i samme problematikker med for mange ens betragtninger. Så mens de første 250 sider glider let, føles romanens sidste del langtrukket. Men miljøet, byen og gaderne er fint beskrevet, og hovedpersonerne står stærkt. Elizabeth George er amerikaner, men har valgt at skrive i klassiske britisk stil. Det er hun her generelt sluppet meget fint fra.

George kan sammenlignes med fx P.D. James og Colin Dexter.

En vedkommende velskrevet bredt anlagt social skildring fra Londons bagside om 3 børns skæbne centreret om den 12-årige Joel i desperat kamp for at holde sammen på familien.


litteratursiden.dk

d. 7. apr. 2008

af

af

Beth Høst

d. 7. apr. 2008

Advarsel. Dette er ikke en krimi. Det er en bog, der tager læseren med dybt ind i et miljø med bandekriminalitet, prostitution, stofhandel, vold og absolut ingen vej ud. Denne historie foregår inden f...


Berlingske tidende

d. 15. mar. 2008

af

af

Else Cornelius

d. 15. mar. 2008