Bøger / skønlitteratur / roman

Før stormen


Beskrivelse


Krimi fra Østnorge, hvor den danske læge Maja Holm tvivler på, at en tidligere narkomans død af overdosis er, hvad det giver sig ud for.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Per Månson

2007

Et frisk nyt bud til de mange læsere af nordiske krimier.

Forfatteren har tidligere været manuskriptforfatter til bl.a. tv-serier (Nynne, Nicolaj og Julie fx) og debuterer med denne krimi, der er planlagt som første bind af en serie med den danske læge Maja Holm i hovedrollen. Hun er flygtet fra et kollapset forhold til den norske østkyst, hvor hun holder sig oppe ved et for dybt kig i medicintasken. Da en ung mand dør mellem hænderne på hende siger obduktionen overdosis, men Maja har mistanke om, at han i virkeligheden er myrdet. Snart er hun selv forfulgt og prøver sammen med journalisten Stig at opklare et omfattende komplot. Det er en meget flot debut i et rigt og varieret sprog med konstant spænding og meget vedkommende moralske spørgsmål.

Bogen spænder vidt og vil med sin meget action tiltale hardcore krimifans, mens den kvindelige hovedperson også vil tiltrække femikrimilæsere, der ikke har for sarte nerver.

Et spændende debut og lovende start på en ny dansk krimiserie, der spiller op til både de norske og svenske mestre.


litteratursiden.dk

d. 12. nov. 2007

af

af

Arne Larsen

d. 12. nov. 2007

Nyt spændende og meget lovende bekendtskab på den danske krimiscene. Den unge læge Maja Holm er lægevikar i en lille by i Vestnorge, efter eget udsagn på flugt fra et traumatisk forhold i Danmark, en ...


Sentura [online]

d. 12. okt. 2007

af

af

Tina Charlotte Møller

d. 12. okt. 2007


Berlingske tidende

d. 10. nov. 2007

af

af

Eva Pohl

d. 10. nov. 2007


Politiken

d. 13. okt. 2007

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 13. okt. 2007