Bøger / faglitteratur

Først lærer vi økonomerne at kende - så tager vi økonomien tilbage


Beskrivelse


Portrætter af 30 af den økonomiske videnskabs mest indflydelsesrige tænkere samt introduktion til økonomiens grundbegreber.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. nov. 2018

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 29. nov. 2018

For dig, som brænder for emner som nationaløkonomi, politisk økonomi og bæredygtighed, er her en introduktion til økonomiske nøglebegreber og samtidig portrætter af banebrydende økonomer og tænkere.

"Vi lever i en økonomi, som vi ikke længere forstår, som vi ikke længere bestemmer over, og som ikke længere virker og ikke er bæredygtig". Sådan skriver Jørgen Steen Nielsen i en debat- og faktabog, han redigerer sammen med journalistkollegaerne Sebastian Gjerding og Nikola Nedeljkovic Gøttsche. Bogen udspringer af et projekt på dagbladet Information: "Vi tager økonomien tilbage". Den "rummer den del af projektet, der har handlet om at tage forståelsen tilbage". Og det gør bogen med portrætter af de 30 mest indflydelsesrige økonomer. Portrætdelen er kronologisk opdelt. Vi starter med Adam Smith (1723-1790), der er den økonomiske liberalismes fader. Der følger portrætter af fx John Stuart Mill (1806-1873), Karl Marx (1818-1883) og John Maynard Keynes (1883-1946). Nyere økonomiske tænker er fx John Kenneth Galbraith (1908-2006), som indledte kritikken af "overflodssamfundet" og Thomas Piketty, som er født i 1971 og som sætter fokus på den "voksende ulighed" i verden i sin tænkning. Bogens leksikale del redegør for økonomiske nøglebegreber som fx "inflation" og "ulighed".

Interessant og introduktion til økonomiske tænker og nøglebegreber, som er relativ nem at læse.

Om bæredygtig økonomi er der fx Doughnut økonomiDoughnutøkonomi.