Bøger / skønlitteratur / roman

Først når giveren er død : kriminalroman


Beskrivelse


Krimi. På Gotland har kriminalinspektør Maria Wern travlt med en sag om mordbrand og yderligere to drab. Hvorfor sker der pludselig så voldsomme ting i et lille samfund, hvor alle kender alle og har gjort det altid?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. juni 2017

af

af

Lone Krøgh

d. 1. juni 2017

Hyggelig svensk krimi til dem, der kan lide atmosfære og lokalkolorit fra et lille samfund og en handling, der uden at forhaste sig peger i flere retninger.

Kriminalinspektør Maria Wern fra Gotland har privat sit at slås med og får mere end travlt på job, da en gammel enke indebrænder. Straks efter mister også en ung og en midaldrende kvinde livet på voldsom vis. Er der en sammenhæng mellem de mange pludselige dødsfald? I efterforskningen kommer Maria Wern vidt omkring i det lille samfund på Gotland, hvor fortid, nutid og fremtid væves ind i hinanden. Der er mange personlige relationer på kryds og tværs, og langt fra alle er interesserede i at spille med åbne kort.

En af den slags krimier, hvor de talrige personer snakker rigtig meget, og hvor spændingskurven ikke kan holde nogen søvnløs. Nogle læsere vil finde den alt for løs i komposition, sprog og handling, mens andre vil hygge sig med den som en slags opdateret Agatha Christie.

På svensk er der en række krimier med Maria Wern, og en del af dem er filmatiseret. Der er kun oversat tre krimier med Maria Wern til dansk og det for år tilbage. Anna Jansson kan sammenlignes og anvendes på linje med forfattere som Mari Jungstedt, Camilla Läckberg, Ann Rosman og Viveca Steen.