Bøger / faglitteratur til børn

Første bog om hestesprog : hestehvisken på en let måde


Beskrivelse


Om at omgås og passe heste ved at tage hensyn til deres natur og instinkter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. okt. 2009

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 27. okt. 2009

En både lettilgængelig og brugbar fagbog om at omgås heste ved at tage hensyn til deres natur og instinkter. Hestehvisken for børn fra 10 år, når det gælder læsningen. Bogen anbefaler voksenhjælp, når det kommer til det fysiske.

Bogens forfattere er hestefagfolk fra Schweiz, og man mærker, at de ved, hvad de snakker om. Hestehvisken er vundet meget frem i de senere år, og det er også nødvendigt, kan man se, når man færdes i hestemiljøet. Der foregår stadig meget trækken, sparken, slåen og skælden ud. Denne bog er for helt unge hestefans. Især for dem, der har egen hest, selvom rideskolerytteren også kan have glæde af at tage en tur rundt om hestenes indbyrdes sprog og adfærd og selv anvende det fra jorden ved nogle enkelt forklarede teknikker. Det kræver dog, at man har styr på sit eget kropssprog og ikke er bange. Bogen er gennemillustreret med gode farvefotos, og teknikkerne er sat op i små afsnit i et letlæst sprog og forklarer, hvordan man ved at opføre sig, som en rigtig hesteflokleder gør, kan få en meget bedre kontakt med hesten, inden man sætter sig op på den.

For voksne er der rigtigt mange gode "hestehvisker-bøger", men for børn kan jeg bedst sammenligne bogen med Tinne Kamms Bliv ven med din hest (08/01). Og den var selvfølgelig udlånt, så behovet er der.

Jeg ved af erfaring, at det ikke er så let, som det ser ud i denne bog, men hvis man ikke læser om det, så går det slet ikke, og denne her er både fornuftig, let at læse og lækker at bladre i.